Nederlandse Tafeltennisbond


Presentatie over WK 2011 bij ITTF congres in Moskou 26-5-2010

De Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) en het organisatiecomité van de wereldkampioenschappen 2011 hebben woensdag een presentatie gegeven over de voorbereidingen. NTTB-voorzitter Edgar Verkooijen sprak het ITTF congres in het Russische Moskou toe en daarnaast werd een promotievideo vertoond aan alle aanwezig landen, ITTF-bestuursleden en andere officials. De WK vinden van 8 t/m 15 mei volgend jaar plaats in Ahoy Rotterdam.

NTTB-voorzitter Edgar Verkooijen houdt een toespraak bij het ITTF congres in Moskou. (FOTO: © NTTB)

Verkooijen memoreerde in zijn speech onder andere de uitgebreide breedtesportcampagne van de NTTB voor, tijdens en na de WK. Daarnaast kwam het Olympisch Plan 2028 van NOC*NSF, overheid en de aangesloten sportbonden aan bod. Dat heeft tot doelstelling om heel Nederland zowel qua top- als breedtesport op olympisch niveau te krijgen met als slotstuk mogelijk een bid voor de Olympische Zomerspelen van 2028.

In de promotievideo werden beelden van Nederland, de organiserende stad Rotterdam, Ahoy en natuurlijk de Nederlandse toptafeltennissers vertoond.

Op het ITTF congres werd verder besloten dat de WK individueel in 2013 in de Franse hoofdstad Parijs zullen worden gehouden. Tegenkandidaat Qatar had zich voor de stemming teruggetrokken. Eerder al werden 2011 (Rotterdam, WK individueel) en 2012 (Dortmund, WK teams) toegewezen door de ITTF.

NTTB/HH