Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



26 mei 2010
Ben jij de New Young Leader?
Stadsdeel Zuidoost barst van de talentvolle jongeren met ambities en ideeën. Ben jij zo'n jongere? Of ken jij iemand die aan dit profiel voldoet? Geef die persoon of jezelf dan op voor de New Young Leader Award. De genomineerden maken kans op prachtige prijzen!

Wie is een New Young Leader?Een typische New Young Leader is tussen de 12 en 27 jaar, komt uit of woont in Amsterdam Zuidoost en maakt zichtbaar of onzichtbaar een verschil voor zichzelf of voor anderen. Een New Young Leader inspireert zijn omgeving door inzet op school, op het werk en/of thuis. Je bent jong en je hebt ambities, meedenken en meedoen is je tweede natuur, je wordt gelukkig van iets opzetten en jezelf ontwikkelen en ergens in uitblinken. Je bent, kortom, de leider, het talent en de inspirator van de toekomst.

Veelbelovend Zuidoost en NYL award
Uit de aangereikte profielen wordt een selectie gemaakt van 50 toonaangevende jonge rolmodellen. Deze groep krijgt de titel `Veelbelovend Zuidoost.' Vijf jongeren uit `Veelbelovend Zuidoost' krijgen een New Young Leader award-nominatie. De winnaar van deze prijs wordt bekend gemaakt op de feestelijke NYL Award-avond op zondagavond 30 mei 2010 in het Bijlmerparktheater. (Adres: Anton de Komplein 240)

Waarom deze prijsuitreiking?
Over het algemeen wordt er veel aandacht besteed aan jongeren die het niet goed doen en minder aan jongeren die wel goed bezig zijn. Daarom willen wij de jonge rolmodellen en toekomstige leiders in samenwerking met het stadsdeel in het zonnetje zetten met een New Young Leader award.

Hoe ziet de avond er uit? Je wordt ontvangen in het Bijlmerparktheater op zondag 30 mei. Je gaat daar in discussie met mensen van het stadsdeel en andere jongeren over de toekomst van Zuidoost. De basis voor de discussie is het plan dat het stadsdeel heeft gemaakt om in de komende tien jaar Zuidoost verder te versterken en verbeteren. Je hoort wat het stadsdeel denkt en wat je leeftijdgenoten denken. Daarna is het tijd om de verschillende genomineerden voor de New Young Leader award in het zonnetje te zetten en de prijzen uit te reiken.

Hoe meld je je aan?
Voor meer informatie en om je aan te melden, kun je kijken op www.newyoungleader.nl

---