FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Werknemers slachterij Weyl doen beroep op werkgever

Tijdens een personeelsbijeenkomst vanmiddag bij slachterij Weyl in Enschede heeft FNV Bondgenoten namens de werknemers Weyl opgeroepen oog te houden voor hun toekomst. Onlangs werd bekend dat de slachterij in ernstige financiële problemen verkeert. Werknemers vrezen voor hun banen en toekomst.

Wilma Daams, bestuurder FNV Bondgenoten: "Weyl kampt met financiële problemen en de geruchten over een mogelijke overname of doorstart, versterken de ongerustheid bij werknemers. Voor hen en voor ons staat het behoud van werkgelegenheid voorop. Aan de curator is gevraagd om bij het zoeken naar een overnamekandidaat vooral ook oog te hebben voor de sociaaleconomische gevolgen voor de werknemers. Een minder hoog bod met behoud van werkgelegenheid is wat ons betreft de beste optie."

Daarnaast heeft de vakbond bij de curator aangegeven nauw bij het overnameproces betrokken te willen zijn. Donderdagavond 3 juni organiseert FNV Bondgenoten een ledenbijeenkomst.

Weyl is een van de grootste runderslachterijen in Nederland. In totaal werken er 650 mensen, van wie 400 in Enschede en 200 in Gronau.