NEN


NEN sponsort college met Houtwoordenboek

woensdag 26 mei 2010, 12:12

NEN heeft 845 Houtwoordenboeken gegeven aan het Hout- en Meubileringscollege gevestigd in Amsterdam en Rotterdam. Een MBO-vakschool waar 2500 studenten leren voor een beroep in de sectoren hout, meubel of interieur.

Het Houtwoordenboek is gebaseerd op de Europese normenserie EN 844 en is voor de studenten een handig en praktisch naslagwerk met termen en definities voor rondhout en gezaagd hout. Het woordenboek is voorzien van duidelijke illustraties en geeft de termen in maar liefst vijf talen. Voor deze studenten, die niet alleen in het Nederlands maar ook in het Engels en Duits les krijgen, is het dus van grote toegevoegde waarde.

Normen vormen ook voor het onderwijs een belangrijke bron van kwalitatieve kennisoverdracht. Door het werken met normen wordt de kwaliteit van producten, processen en diensten gewaarborgd en mogelijk ook verbeterd. Kortom, een goede investering in kennis!

De reden van deze eenmalige actie is dat NEN zich wil gaan richten op een ander assortiment. NEN heeft door deze sponsoractie overigens geen voorraad meer van het Houtwoordenboek.