Gemeente Lopik

GEMEENTE
LOPIK Onderwerp: Oudewater, Montfoort en Lopik ondertekenen contract leerlingenvervoer

Op vrijdag 28 mei 2010 ondertekenen wethouders Tim Smelik (Oudewater), P Jan Vlaar (Montfoort) en Ina de Korte (Lopik) het contract voor het gezamen- lijke leerlingenvervoer met de firma Klomp uit Ede. De Europese E aanbesteding is begeleid door Inkoopbureau Midden Nederland (IBMN) en levert de drie gemeenten een besparing op.

R De contractperiode loopt van 1 augustus 2010 tot 1 augustus 2013 met een verlengingsoptie tot maximaal 1 augustus 2016. Inkoopbureau Midden Nederland (IBMN) heeft de gemeenten Oudewater, Montfoort en Lopik begeleid bij de Europese aanbesteding van het leerlingenvervoer; vanaf het opstellen van de S aanbestedingsstrategie tot en met de Europese aanbesteding.

Alle inschrijvingen zijn beoordeeld op basis van kwaliteit en prijs. Ook duurzaam- heidsaspecten zijn expliciet meegenomen. Het contract voor het leerlingenvervoer B van de drie samenwerkende gemeenten wordt gegund aan de firma Klomp uit Ede. Het is de verwachting dat de gemeenten dankzij deze samenwerking gezamenlijk een bedrag van 294.000,- per jaar besparen, vergeleken met de werkelijke cijfers uit het schooljaar 2009/2010. E
IBMN is een samenwerkingsverband in de vorm van een stichting tussen tien gemeenten in het midden van Nederland: De Ronde Venen, Breukelen, Loenen, Montfoort, Maarssen, Woudenberg, Scherpenzeel, Leusden, Vianen en R IJsselstein. IBMN verzorgt de begeleiding van (complexe) aanbestedingstrajecten en Europese aanbestedingen. De inkopers zitten op locatie bij de deelnemende gemeenten.

I
Lopik, 26 mei 2010