Gemeente Leeuwarden

Nieuwe raadsleden in beeld

Bron: Gemeente Leeuwarden (26-05-2010)

In de nieuwe gemeenteraad zijn een aantal nieuwe gezichten. In deze reeks stellen wij ze aan u voor. Wie zijn zij en wat beweegt hen. De uitgebreide profielen zijn ook te lezen onder het kopje `raadsleden' en daarna `fracties.'

Arnold Rosier (D66): `Ik hou van heldere taal en geen ingewikkelde voorstelling van zaken.'
Na de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart is D66 terug in de gemeenteraad met twee zetels. Arnold Rosier is fractievoorzitter van D66. Hij is geboren op 31 juli 1974 in Leeuwarden aan de Spanjaardslaan. In het dagelijks leven is hij werkzaam als hoofd van de afdeling inkoop van de Provincie Fryslân. Daarnaast is hij lid van een adviesgroep voor zakelijke dienstverlening bij het Friesland College en ROC Friese Poort. Toen Pim Fortuin in 2002 vermoord werd, is hij zich meer gaan verdiepen in de landelijke en lokale politiek. Hij is van mening dat de overheid er voor de burger is en niet andersom. Leeuwarden moet meer doen aan haar bereikbaarheid. `Het studieaanbod in de stad moet verbeteren en aansluitend daarop passend werk voor alle inwoners,'vindt Rosier. Verder houdt hij van heldere taal en geen ingewikkelde voorstelling van zaken in het politieke overleg. Hij wil de politieke besluitvorming dichter bij de burgers brengen en andersom. `De lage opkomst bij de afgelopen verkiezingen moet aanzienlijk verbeteren,' aldus Rosier.

Giny Schrage (NLP): `Studenten, ze zijn `het visitekaartje' van ons mooie Leeuwarden.'
Nieuw gemeenteraadslid van de Nieuwe Leeuwarder Partij (NLP) is Giny Schrage. Zij is geboren op 12 november 1954 in Leeuwarden. Naast haar raadswerk is zij werkzaam als secretarieel medewerker bij de Stichting Palet. Zij is al tien jaar werkzaam als penningmeester bij de NLP. Schrage ziet Leeuwarden als een prachtige studentenstad en vindt de studenten `het visitekaartje' daarvan. De bereikbaarheid van Leeuwarden zal de komende jaren nog wel problemen geven wat voor haar een punt van aandacht zal blijven. De kwetsbare economie van de stad en de werkloosheid worden door haar nauwlettend in de gaten gehouden. Giny Schrage gaat voor het plezierige wonen in Leeuwarden, veilig en betaalbaar voor iedereen. Daarnaast wil zij dat iedereen die hulp nodig heeft deze passend krijgt op het juiste moment.