Gemeente Hellevoetsluis


Drie Hellevoetse jachthavens verdienen Blauwe Vlag

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag heeft dit jaar in Nederland 122 Blauwe Vlaggen toegekend. Dit is een stijging van 10% ten opzichte van 2009. Met dit hoge aantal behoort Nederland tot de Europese koplopers van de Blauwe Vlagcampagne. De Blauwe Vlaggen worden uitgereikt aan 47 Nederlandse stranden en 75 jachthavens.

Veilige en schone stranden en jachthavens
Watersportvereniging Haringvliet, Marina Cape Helius en Marina Hellevoetsluis verdienen de Blauwe Vlag omdat ze voldoen aan de strenge eisen die hieraan gesteld worden. De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.
Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon (zwem)water en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale organisatie.

05/26/2010