Senternovem

26-05-2010 |

Correctie HUM Bbk

HandhavingsUitvoeringsmethode Besluit bodemkwaliteit

In oktober vorig jaar is de HandhavingsUitvoeringsMethode Besluit bodemkwaliteit (HUM Bbk) verschenen. Verschillende mensen maakten ons de afgelopen maanden erop attent dat er helaas een aantal (storende) fouten in staan, met name in de schema's. In de tweede helft van dit jaar gaan wij de HUM Bbk aanpassen; zowel naar aanleiding van wijzigingen in de wet- en regelgeving als naar aanleiding van suggesties van gebruikers.

Correctie tekst en schema's HUM Bbk
In het hoofddocument in hoofdstuk 7 (Transport) op pagina 70, onder het kopje "Is puingranulaat afval?", staan twee tekstblokken. Het laatste tekstblok dat doorloopt op pagina 71 ( "In de praktijk wordt .... t/m ..... echter wel een afvalstof.") is niet juist en kan worden verwijderd.

In diverse schema's in zowel het hoofddocument als in de velduitgave zijn fouten geconstateerd. Wij raden de gebruikers aan de betreffende schema's handmatig aan te passen aan de hand van de aangepaste versies. Een overzicht van de aanpassingen vindt u in de bijlage.

Mocht u meer fouten en onvolkomenheden in het hoofddocument en/of in de velduitgave constateren, dan horen wij dat graag. U kunt uw opmerkingen mailen naar bodemplus@agentschapnl.nl.

Actualisatie en heruitgave HUM Bbk
Naar aanleiding van wijzigingen in de wet- en regelgeving en suggesties van gebruikers, wordt na de zomer gestart met de aanpassing van de HUM Bbk. Suggesties ter verbetering zijn van harte welkom. Heeft u interesse hierover mee te denken, dan kunt u dat kenbaar maken via bodemplus@agentschapnl.nl.

Tegelijkertijd onderzoeken we de gebruiksvriendelijkheid van de huidige vorm van de velduitgave. Wellicht is een andere vorm, bijvoorbeeld een digitale uitgave, wenselijker. Ook hiervoor zijn we op zoek naar gebruikers die daar ideeën over hebben, dan wel daarover willen meedenken. U kunt uw belangstelling aangeven
via bodemplus@agentschapnl.nl.
Wijzigingsdatum |

26-05-2010