Gemeente Leeuwarderadeel


Documentatiestichting Leeuwarderadeel winnaar gemeentelijke cultuurprijs.

26-05-2010 15:38

Op vrijdag 21 mei jl. werd in de Nederlands Hervormde Kerk in Britsum voor de vijfde keer de tweejaarlijkse gemeentelijke cultuurprijs uitgereikt, de `Masterpriis foar de Kultuer yn Ljouwerteradiel'.

Deze prijs is bestemd voor personen, verenigingen en groepen die een bijzondere prestatie leveren aan/voor de cultuur, in de ruimste zin van het woord, in de gemeente Leeuwarderadeel. De `Masterpriis' bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van EUR 750,--.
Een onafhankelijke jury, onder auspiciën van de Kultuerried Ljouwerteradiel, heeft vooraf de binnengekomen nominaties beoordeeld en advies uitgebracht aan burgemeester en wethouders over de toekenning van de prijs.
De Documentatiestichting Leeuwarderadeel viel dit jaar de eer te beurt, met name vanwege het al jarenlang verzamelen, registeren en digitaliseren door vrijwilligers van oude documenten die te maken hebben met deze gemeente. Daardoor wordt een zeer waardevolle bijdrage geleverd aan het toegankelijk maken en behoud van cultuur in brede zin.

Bij de uitreiking gaf burgemeester Ter Keurs op basis van het juryrapport aan dat toekenning van deze prijs een stimulans voor de stichting kan zijn om haar doelstelling nog verder te realiseren en zo dienstbaar te zijn aan een breed publiek.
In zijn dankwoord gaf de voorzitter van de Documentatiestichting, de heer Bijlsma, aan dat het bestuur zeer ingenomen is met de prijs en de erkenning, maar dat met name de vrijwilligers in de verschillende werkgroepen in het zonnetje dienen te worden gezet. Naast de drijvende kracht van de stichting, de heer De Jong, zijn zij degenen die de nodige werkzaamheden voor hun rekening nemen.

In een bijzondere ambiance werden in het karakteristieke kerkje de formele plichtplegingen muzikaal omlijst door Frisia Cantat o.l.v. dirigente Jeanine Kramer en twee leden van de Stienzer Harmoanikaploech, de dames Brouwer en Van der Plaats. De heer Blaauw, die als voorzitter van de Kultuerried de regie had, kon uiteindelijk met de aanwezigen terugblikken op een zeer geslaagde avond.

Op de foto v.l.n.r. de heren Bijlsma, Blaauw en burgemeester Ter Keurs
---