Gemeente Leeuwarderadeel


Familie Brandsma - van Sijen 60 jaar getrouwd

26-05-2010 15:43

Op zaterdag 22 mei jl. was het feest in huize Brandsma - van Sijen aan de Lege Hearewei in Stiens.

Die dag nl. vierden de beide echtelieden dat ze 60 jaar geleden in het `huwelijksbootje' waren gestapt. Het huwelijk werd destijds voltrokken in de gemeente Leeuwarderadeel. Maar dat was niet in het gemeentehuis van Stiens. Nee, dat gebeurde toen in het voormalige gemeentehuis wat stond aan de Schrans (Huizum). Huizum maakte toen ook deel uit van de gemeente Leeuwarderadeel.

Het echtpaar kreeg in hun huwelijk 2 dochters. De heer en mevrouw Brandsma zijn dankbaar dat ze zo lang met hun beide dochters (en gezinnen) genieten mogen van het leven. Wat zeker ook bijzonder is, is het feit dat zowel de heer als mevrouw Brandsma nog actief zijn met de handel in pootaardappelen. De heer Brandsma doet de verkoop, zijn vrouw de boekhouding. Het 60-jarig huwelijk werd die dag in kleine kring gevierd. Op een later moment zou een receptie voor familie, vrienden en kennissen worden gehouden.

Burgemeester Eric ter Keurs bracht het jubileren echtpaar op de huwelijksdag een bezoek en feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met dit heuglijke feit. Uiteraard gingen de felicitaties vergezeld van een mooi bos bloemen.

---