UPC N.V.

UPC toont als eerste kabelbedrijf in Nederland live tennis in 3D

Amsterdam, 26 mei 2010 - UPC Nederland, een van de partners van het WCIT, biedt samen met Eurosport en Panasonic bezoekers van dit belangrijkste IT congres ter wereld exclusieve 3D livebeelden van Roland Garros aan. Het WCIT, dat van 25 tot 27 mei plaatsvindt in de RAI in Amsterdam, wordt door bedrijven gebruikt om belangrijke innovaties op het gebied van televisie en internet te tonen.

Het congres staat in het teken van ICT als belangrijke motor voor economische groei en maatschappelijke participatie. In dat kader is in aanloop naar het WCIT de Declaratie van Amsterdam opgesteld. UPC Nederland onderschrijft de uitgangspunten van die Declaratie en committeert zich zo aan internationale samenwerking om aan de hand van ICT oplossingen te leveren voor actuele, wereldwijde uitdagingen. Diederik Karsten, CEO van UPC Nederland: "UPC wil en kan middels haar televisie-, internet- en telefoniediensten een bijdrage leveren aan oplossingen van de uitdagingen zoals geformuleerd in de Declaratie: solide economische groei, duurzaamheid en een goede kwaliteit voor leven voor iedereen. Via ons moederbedrijf LGI werken we er hard aan om landen in Afrika digitaal te ontsluiten. In dat kader neemt zij deel aan het project O3b. De Declaratie past perfect in onze visie dat de digitale wereld toegankelijk moet zijn voor iedereen."

Het WCIT is voor UPC en haar moedermaatschappij Liberty Global een belangrijk platform om de innovatieve kracht van de organisatie te tonen. Mike Fries, CEO van Liberty Global, is een van de key note speakers tijdens dit congres. Daarnaast geeft Doron Hacmon, Managing Director Products & Onlinemedia van UPC Broadband een presentatie aan de aanwezige internationale industrie en politiek over de integratie van televisie en internet. Voor bezoekers van de UPC-stand biedt het kabel- en mediabedrijf tijdens het WCIT Roland Garros live in 3D aan in samenwerking met Panasonic en Eurosport.

The UPC Battle
In de afgelopen maanden organiseerde UPC Nederland een wedstrijd tussen studenten van de Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Inholland om het televisie format van 2015 te ontwikkelen. Van de zes groepen studenten die in februari startten aan The UPC Battle, strijden tijdens het WCIT de twee overgebleven groepen voor de eerste plaats. Zij moeten jury en bezoekers van het WCIT overtuigen van hun concept. UPC maakt een proefopname van het winnende televisieformat ter waarde van EUR 20.000,-.

Over UPC Nederland
UPC Nederland is in Nederland toonaangevend op het gebied van televisie, breedbandinternet en digitale telefoniediensten. UPC biedt in Nederland twee miljoen klanten toegang tot de wereld van televisie. Hiervan hebben 792.000 klanten voor digitale televisie gekozen. UPC heeft in Nederland 772.000 breedbandinternet klanten en bedient 654.000 digitale telefonieklanten (cijfers per 31 maart 2010). Het bedrijf wordt gedreven door de visie dat iedereen, onafhankelijk van aanwezige kennis of vaardigheden, toegang heeft tot de verrassende, maar complexe digitale wereld. UPC Nederland is een dochteronderneming van de internationale kabel- en mediagroep Liberty Global.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: UPC Nederland
Anya Pieroen
Director Corporate Communications
T: 020 775 57 71
E: apieroen@upc.nl
W: www.upc.nl