Ingezonden persbericht

Persbericht
Kandidaat Tweede Kamerleden op Politieke Safari
Utrecht, 18 mei 2010

Op woensdag 26 mei 2010 vindt - in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni 2010 -, de 'Politieke Safari' plaats. Negen kandidaat Tweede Kamerleden zijn uitgenodigd om te ervaren wat mensen met beperkingen tegenkomen wanneer zij willen wonen, werken, zich verplaatsen, recreëren, ontspannen en naar school gaan. Met Bus 1202, de projectbus van VCP (op weg naar een samenleving waarin iedereen meedoet), bezoeken zij diverse locaties in Noord-Holland zoals revalidatiecentrum Heliomare. Politici maken zo kennis met alle taakvelden waar zij straks in de Tweede Kamer mee te maken kunnen krijgen. Met de opgedane ervaringen en inzichten kunnen zij een belangrijke bijdrage leveren aan wet- en regelgeving voor een samenleving waarin iedereen meedoet: een 'inclusieve samenleving'.

Een inclusieve samenleving, wat is dat eigenlijk? Een inclusieve samenleving betekent dat mensen met beperkingen vanzelfsprekend, op een gelijkwaardige manier, kunnen deelnemen aan alle onderdelen van het maatschappelijke leven.

Inmiddels hebben zes politici hun medewerking toegezegd. Onder andere oud staatssecretaris Jetta Klijnsma (zesde op de lijst van de Partij van de Arbeid), Renske Leijten, (de derde op de lijst voor de SP), Pia Dijkstra voor D'66 en Bram van Liere (de nummer vier van de Partij voor de Dieren) hebben een kaartje voor de bus besteld. Vertegenwoordigers voor VVD, Groen Links Christen Unie, CDA, PVV, TON en SGP zijn ook uitgenodigd mee te reizen.

De politieke safari wordt georganiseerd door MEE Noordwest-Holland en Programma Versterking CliëntenPositie (VCP).

MEE ondersteunt alle mensen met een beperking die vragen hebben over de wijze waarop zij hun leven kunnen organiseren. Deze vragen kunnen betrekking hebben op alle levensgebieden en kunnen zich in alle levensfasen voordoen.

Programma VCP helpt mensen met een beperking of een chronische ziekte om samen te werken aan zichtbare invloed op lokaal beleid.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het programma? Belt u dan met projectleider Erik van Zoonen van MEE Noordwest-Holland: 06 4898 1919.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht