PERSBERICHT

Hilversum, 7 april 2010.

Vivenda Media Groep


· AvA Vivenda Media Groep vindt plaats op 26 mei 2010


· Impairment van ca. ¤ 4 miljoen.


· Voorstel tot afstempeling aandelen naar nominaal ¤ 0,20 per aandeel

Vivenda Media Groep NV ("VMG") maakt vandaag bekend dat de algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) plaats zal vinden op 26 mei 2010 in plaats van 22 april 2010 zoals eerder aangekondigd.

Naar aanleiding van de jaarlijkse impairment test zal een afwaardering plaatsvinden van ca. ¤ 4 miljoen. Deze impairment is met name gerelateerd aan de deelneming in Factotum en wordt meegenomen in het resultaat van 2009. Dit is naast de gewone afschrijvingen van ¤ 0,5 miljoen.

Tijdens de AvA op 26 mei zal de jaarrekening over 2009 ter vaststelling worden voorgelegd en zullen de volgende voorstellen in stemming worden gebracht:


1) Voorstel tot statutenwijziging I van Vivenda Media Groep NV inzake de afstempeling van de nominale waarde per aandeel (kapitaalvermindering als bedoeld in artikel 2:99 BW en artikel 2:100 lid 6 BW) middels verlaging van de nominale waarde van het aandeel tot ¤ 0,20 zonder terugbetaling aan aandeelhouders. Effectuering van deze voorgestelde statutenwijziging zal leiden tot een verlaging van het maatschappelijk kapitaal tot ¤ 700.000 (3.500.000 aandelen met een nominale waarde van ¤ 0,20 per aandeel)


2) Voorstel tot statutenwijziging II van Vivenda Media Groep NV inzake uitbreiding van het maatschappelijk kapitaal. Effectuering van deze statutenwijziging stelt VMG in staat om te voldoen aan haar verplichting tot het uitgeven van nieuwe aandelen in het kader van de voorgenomen conversie van de uitstaande converteerbare obligatielening tot een bedrag van ¤ 3.500.000.

Tevens zal tijdens de AvA een toelichting worden gegeven op de voorgenomen conversie van de converteerbare obligatielening. Deze voorgenomen conversie zal leiden tot een aanzienlijke versterking van de balans van VMG.