Ingezonden persbericht


Zonnig! Utrecht, 12 mei 2010

Een warm en geurig boek voor levensgenieters, foodies en tuinliefhebbers

Zonnig
Yvonne van Ooijen en Marina Goudsblom
Gebonden, 144 pagina's
ISBN 978 90 215 7639 8
Prijs: ¤ 19,95
Verschijningsdatum: 26 mei 2010

Een rondje langs je eigen olijfbomen maken voor je gaat slapen? Even een sappige sinaasappel of een trosje druiven plukken voor bij de lunch? Je zou zeggen dat je daarvoor in een zuidelijk land moet wonen. Toch kan het ook in ons minder gunstige klimaat. Zonnig!, een heerlijk inspiratieboek over mediterraan tuinieren, legt uit hoe.

Met zoete, rijpe vijgen, stevige olijven en heerlijk geurend citrusfruit in de tuin of op het (dak)terras komt het paradijs wel heel dichtbij. Zonnig! onthult alle ins en outs om verrukkelijke mediterrane vruchten in onze noordelijke streken te laten gedijen en laat de veelzijdigheid zien van de vier populairste kuip- en oranjerieplanten: citrus, olijf, vijg en druif.

Naast waardevolle adviezen over verzorging, snoeien en overwintering biedt Zonnig ook verhalen van gepassioneerde plantenliefhebbers, droomplekken om bij weg te mijmeren, heerlijke recepten en handige tips. Het boek is een inspirerende mix van kweken, koken en dromen, waarbij geur, smaak en zonnige, zuidelijke sensaties als vanzelf komen bovendrijven. Bovendien is het een handig en eigentijds naslagwerk voor een geurig, kleurig stukje hemel op aarde.

De auteurs

Yvonne van Ooijen woont op het landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt en runt daar samen met haar man Acanthus, een kwekerij van kuip- en orangerieplanten. Marina Goudsblom is fotograaf voor diverse lifestylebladen en maakte eerder voor Kosmos Vinazza en 43 Waddeneilanden.

Voor informatie en recensie-exemplaren kunt u contact opnemen met:


Ingezonden persbericht