Gemeente Amsterdam, stadsdeel nieuwwest


20 mei 2010

---

Participatiemarkt op 26 mei

Breed aanbod aan activiteiten en informatie

19 mei 2010
Kom tussen 13.00 en 16.00 uur naar de participatie-markt op Plein 40-45. Maak kennis met activiteiten in de buurt en informatie over inburgering, taalcursussen, (vrijwilligers) werk en bemiddeling naar werk.

Opleidingen, (vrijwilligers) werk en stages

Op de Participatiemarkt op 26 mei vindt u onder andere de Taalwijzer voor een taal- of inburgeringscursus en de Taalaanbieders IVIO, NCB en Prins en Heida. Wilt u zich inzetten voor uw buurt of voor organisaties in het stadsdeel? Ga dan naar de stand van de Vrijwilligerscentrale. Daar is ook meer informatie te krijgen over maatschappelijke stages voor jongeren. Bij Impuls kunt u terecht voor het aanbod in buurthuizen, diverse projecten in de wijk en voor stages en interne opleidingsmogelijkheden. Uitzendbureau Creyf's geeft advies over solliciteren en wat u kunt doen om aan een baan te komen. U kunt bij de stand terecht voor werk in de kinderopvang, sport, publieksbalie en reinigingsdienst gemeente Amsterdam en nog veel meer. Meer weten over computers? Bezoek dan Computerwijk. Bij de Stichting Amsterdams Buurvrouwen kunt u informatie krijgen over Nederlandse les aan huis. Vrouwencentrum "De hippe Heks" organiseert activiteiten voor vrouwen op het gebied van creativiteit, sport en ontspanning..

moeder met kinderen

Bewonersinitiatieven

Een goed idee voor uw buurt is geld waard! Heeft u een idee waar de buurt van opknapt? Waar het gezelliger of veiliger van wordt? Er is geld beschikbaar voor uw plannen. Plannen die u zelf uitvoert, eventueel met een beetje hulp. U vindt hier ook presentaties zoals Hairstyling en Visagie en workshops van Inkr8 over omgaan met conflictsituatie.

Zorg en ondersteunimg

Bij de stand van het Loket Zorg en Samenleven kunt u terecht met vragen over welzijn, zorg en wonen met zorg. De adviseurs zijn goed op de hoogte van de verschillende regelingen, het hulpverleningsaanbod in het stadsdeel en kunnen u de weg wijzen naar de juiste instantie. Het Jongerensteunpunt helpt jongeren van 12 t/m 22 jaar met vragen over werk en school, met problemen in de thuissituatie, huisvesting, schulden, echtscheiding en huiselijk geweld. Maar ook jongeren die met zichzelf in de knoop zitten. Stichting Dock verzorgt het jongerenwerk in Geuzenveld en Slotermeer. Het jongerenwerk is er voor alle tieners en jongeren van 10 tot en met 23 jaar.

Spark

Bij Spark kunt u terecht voor informatie op het gebied van sport en activiteiten als fietsen, meidenvoetbal, Ster (spelen) en nog veel meer. Alles om jong en oud actief bezig te zijn! Op de Participatiemarkt zijn er diverse activiteiten voor kinderen.
---