Vopak NV

Persbericht

Vopak start met bouw van nieuwe opslagterminal voor chemische en olieproducten in Dongguan, China

Rotterdam, 26 mei 2010


· Vopak verwerft een belang van 50% in Sealink, een onderneming die 23,2 hectare land in bezit heeft en een concessie om een opslagterminal voor vloeibare bulkproducten te bouwen en te exploiteren op Lisha Island in Dongguan, China.
· Vopak en haar lokale business partner Lanwa starten met de bouw van een
· onafhankelijke opslagterminal met een aanvangscapaciteit van 153.000 kubieke meter. Deze capaciteit kan in de toekomst worden uitgebreid naar 400.000 kubieke meter. Dongguan is strategisch gelegen aan de monding van de Pearl River, het economische hart van Zuid-China.

Vopak heeft een 50% belang in Sealink Storage Company (Sealink) overgenomen van Merit, een dochteronderneming van de Chinese Lanwa Group. Deze industriële investeringsmaatschappij is gevestigd in de stad Dongguan. Sealink heeft 23,2 hectare grond in bezit in Dongguan, dat gelegen is aan de oostoever van de Pearl River Delta in de Zuid-Chinese provincie Guangdong. De onderneming beschikt eveneens over een concessie en alle benodigde vergunningen voor de bouw en exploitatie van een opslagterminal voor vloeibare bulkproducten op deze locatie in Dongguan.

Vopak begint met haar lokale business partner aan de gefaseerde bouw van een opslagterminal voor chemische en olieproducten met een maximale toekomstige capaciteit van 400.000 kubieke meter en de aanlegsteigers op Lisha Island in Dongguan. Dit voormalige eiland, dat via een weg met het vasteland verbonden is, heeft zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste petrochemische logistieke centra van de Pearl River Delta. De eerste fase van de terminal met een opslagcapaciteit van 153.000 kubieke meter zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2011 in bedrijf worden genomen. De terminal zal onafhankelijke opslag- en overslagdiensten bieden aan de petrochemische industrie.

Dongguan is strategisch gelegen aan de oostoever van de Pearl River Delta, het economische hart van Zuid-China en een van de belangrijkste industriële regio's van China.

Vopak exploiteert al zeven onafhankelijke opslagterminals voor vloeibare bulkgoederen in China, met een totale opslagcapaciteit van 1 miljoen kubieke meter.

Profiel Vopak
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare bulk chemicaliën, gassen en olieproducten. Vopak exploiteert 80 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 28 miljoen kubieke meter in 31 landen. Deze liggen op strategische plaatsen voor gebruikers ten opzichte van de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie, voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat voor een groot aantal industrieën.

Profiel van Lanwa
Lanwa International (Group) Co., Ltd. is opgericht in september 1993 en is lid van de China Investment Association, National Advanced Unit in het Building of Enterprise Culture. Bestuursvoorzitter Yichang Liao is lid van de China Youth Federation en vicevoorzitter van de Private Investment Committee van de China Investment Association. Lanwa International Group heeft 30 dochterondernemingen in tien regio's, zoals Guangdong, Beijing, Hainan, Guizhou, Anhui, Guangxi, Jilin, Jiangxi en Sichuan. Het bedrijf telt momenteel meer dan 3.000 medewerkers die in dienstbetrekking werkzaam zijn en in totaal 50.000 medewerkers. Belangrijkste bedrijfstakken waarop de onderneming haar activiteiten richt zijn vastgoed, toerisme, hotels en industriële parken en bedrijven.