Ingezonden persbericht


Mogelijk partnership Fontys Hogescholen met Willem II

Voetbalclub Willem II en Fontys Hogescholen zijn in gesprek over een mogelijke intensieve samenwerking. Inzet is dat Fontysstudenten die opleidingen volgen voor functies in bedrijfsvoering, commercie en gezondheidsbegeleiding binnen hun onderwijsprogramma een deel van hun praktijkervaring kunnen opdoen bij Willem II. Door structurele inzet van hogerejaars studenten kunnen veel van de niet-voetbaltechnische taken, diensten en functies door hbo-studenten vervuld worden. Fontys kan hiermee studenten een aantrekkelijke en impactvolle leeromgeving bieden, terwijl Willem II op termijn een forse kostenbesparing kan realiseren. Binnen een paar maanden moeten deze plannen die kunnen gaan bijdragen aan een 'nieuw en gezond Willem II' uitgewerkt zijn.

Willem II moet - net als vrijwel alle betaald voetbalorganisaties - inventief zijn om met minder kosten meer te presteren. Willem II en de gemeente Tilburg willen, ook in het perspectief van de actuele situatie, dat Willem II weer nadrukkelijker een maatschappelijke verbinding met stad en regio, en met instellingen en bedrijfsleven, aangaat. Fontys wil, nog meer dan nu, onderwijs koppelen aan de beroepspraktijk. Met betekenisvolle regionale en landelijke aansprekende samenwerkingsvormen, waarin die reële beroepspraktijk als leeromgeving verbonden wordt aan het onderwijs. Fontys wil laten zien dat de slogan van het hbo 'Kennis die werkt' de juiste is. Een partnership met Willem II past daar goed in.

Grote kansen en meerwaarde

In de ogen van beide organisaties liggen er grote kansen door studerende jonge mensen vanuit hun opleiding intensief te betrekken bij Willem II. Het gaat bijvoorbeeld om studenten die opgeleid worden tot economische, commerciële, financiële, juridische, sportondersteunende, communicatieve en paramedische functies, maar ook om opleidingen en dus functies binnen ict, P&O en marketing. Willem II als onderwijs-leerwerkbedrijf biedt prachtige mogelijkheden voor studerend werken of werkend studeren op hbo-niveau in bedrijfsvoering, commercie en gezondheidsbegeleiding. Dat kan grote meerwaarde opleveren voor zowel Fontysstudenten als Willem II.

Andere manier van denken en doen
Dit concept is enerzijds uniek in zijn opzet en anderzijds zo voor de hand liggend. Het vereist wel een andere dan de gebruikelijke manier van denken en doen. Het structureel verbinden van het onderwijs met bedrijven en instellingen, vraagt aanpassing van mensen, systemen en processen. En juist nieuwe verbindingen zijn de innovaties van de toekomst.

Kansvolle samenwerking
De afgelopen tijd hebben eerste verkenningen geleerd dat er een kansvolle samenwerking kan ontstaan. Fontys kan via haar kernopdracht van aantrekkelijke en goed hoger beroepsonderwijs met studenten van vele opleidingen een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonde toekomst van Willem II.

//// EINDE PERSBERICHT ////