Ingezonden persbericht


Pers Press Pers Press

Siemens IT Solutions and Services

Den Haag, 26 mei 2010

Siemens en DigIdentity werken samen aan waterdichte en veilige digitale identificatie

Door het toenemend aantal transacties op het internet voor informatie, goederen en diensten is de roep om de digitale beveiliging van identiteit en bescherming van privacy flink toegenomen. Het Nederlandse bedrijf Digidentity geeft hieraan gehoor en heeft een applicatie ontwikkeld die het voor burgers, consumenten en bedrijven eenvoudiger en veiliger maakt zich elektronisch te identificeren en zelf te laten bepalen welk deel van hun identiteit gebruikt wordt. Om deze applicatie breeduit te kunnen leveren aan overheden en bedrijven is Digidenty een samenwerking aangegaan met Siemens IT Solutions and Services, waarbij Digidentity verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de applicaties en Siemens IT Solutions and Services de systeemintegratie en de hosting voor haar rekening neemt.

Marcel Wendt, directeur Digidentity: "Identiteitsfraude en misbruik van gegevens zijn helaas een steeds groter wordend probleem. De krachtenbundeling van Siemens en Digidentity biedt bedrijven, overheid en individuen de mogelijkheid om zich hiertegen te wapenen. Het gaat uiteindelijk om de vrijheid om over je eigen identiteit te beschikken, ofwel your identity wants to be free."

Siemens IT Solutions and Services (www.siemens.nl/it-solutions) is een internationaal toonaangevende aanbieder van IT-oplossingen en ­services, die met zijn eigen portfolio de gehele IT-dienstverleningsketen bestrijkt: van consulting en systeemintegratie tot en met het beheer van IT-infrastructuren. Siemens IT Solutions and Services is onder meer een erkende speler op het gebied van Identity and Access Management. Hans Liebregts, directeur Siemens IT Solutions and Services: "Siemens ondersteunt haar klanten bij het optimaal inrichten van processen en systemen voor het beheer van digitale identiteiten. Onze samenwerking met Digidentity biedt afnemers van deze dienst unieke voordelen op het gebied van identiteits- en privacy bescherming".


1 / 2