Politie Gelderland-Zuid

Oplichter aangehouden

Nijmegen, 26-05-2010 o Op verzoek van de politie Gelderland-Zuid is op 18 mei een 57-jarige man aangehouden die er van wordt verdacht een 53-jarige vrouw te hebben opgelicht.

De vrouw, een inwoonster van Oss, was opgenomen in de St. Maartenskliniek en kreeg daar contact met de 57-jarige man die daar ook was opgenomen. Nadat de man uit het ziekenhuis was ontslagen bood hij de vrouw aan om geld voor haar te pinnen. Omdat zij hem op dat moment volledig vertrouwde gaf zij hem haar bankpas mee. Enige tijd later zag de vrouw op de internetsite van TROS-opgelicht een foto van de man waarbij werd aangegeven dat hij een bekende oplichter was. Zij nam contact op met haar bank waarna bleek dat de man meer keren had gepind dan waar zij opdracht had gegeven. De man bleek enkele duizenden Euros in eigen zak gestoken te hebben.

Nadat de vrouw aangifte had gedaan werd de verdachte gesignaleerd. Als gevolg daarvan kon hij op 18 mei in Alkmaar worden aangehouden. De verdachte is inmiddels verhoord en zit nog vast. (03)

Laatst gewijzigd 26-05-2010 9:20 | © Regio Gelderland-Zuid |