Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Danny (25 jaar) bedenkt en maakt nieuwe TV-commercial Hi

Filmpje van jong creatief talent wint landelijke zendtijd via prijsvraag van mobiele provider

Den Haag, woensdag 26 mei 2010 - Danny Maas, een jonge regisseur van 25 jaar oud, is de bedenker en maker van een nieuwe officiële Hi commercial. In de reclame wordt een voetballer door zijn teamgenoot aan de tand gevoeld over een dubbelzinnig sms'je van zijn 'masseur'. De film is de winnende inzending van een prijsvraag voor jonge filmmakers en het vervolg op een bestaande commercial van de telefoonprovider. Vanavond wordt hij rond 20.15 uur op RTL4 uitgezonden. Het is voor het eerst dat een televisiecommercial op deze manier tot stand gekomen is.

Jonge creatievelingen
Hi zendt sinds enige tijd een commercial uit voor de Bewaarbox. Hierin confronteert een meisje haar vriend met het ontvangen van een dubbelzinnig sms'je, waarop hij een doorzichtige smoes verzint. Het mobiele merk voor jongeren daagde, in samenwerking met het platform Brandfighters, jonge creatievelingen uit om hun eigen versie van de commercial te maken. De opdracht luidde: verzin een andere smoes en geef de commercial zo een alternatief einde. Liefst 22 nieuwe versies werden ingezonden. De Hi Society, dat is iedereen die met de provider belt, koos uit een top vijf uiteindelijk de film van Danny als winnaar. Als beloning krijgt hij 1.500 euro en '30 seconds of fame' op nationale televisie. Bekijk de originele commercial hier Bekijk het winnende vervolg en de rest van de top vijf hier

'Brandfighters'
De prijsvraag werd uitgevoerd door 'Brandfighters', een initiatief voor jonge talentvolle filmmakers om zichzelf bij de film- en reclamewereld in de kijker te spelen. Via Brandfighters.com kunnen ze meedoen aan open opdrachten om commercials of internetvideo's voor bekende merken te maken. Dit leverde al originele reclamefilms voor Microsoft en Heineken op. De bewerking van de Hi-commercial is echter de eerste die het televisiescherm haalt.


- Einde persbericht -


Noot voor redacties

Achtergrondinformatie (