Ingezonden persbericht


LaCie Rugged Safe: de veiligste externe harde schijf


· 128-bits AES encryptie-engine

· Technologie voor biometrische authenticatie
· Uitwisselbaar met Mac® en pc

· Stroomvoorziening via USB voor optimale mobiliteit

PARIJS, 26 mei 2010 - LaCie lanceert de veiligste mobiele harde schijf: de LaCie Rugged Safe. Deze externe harde schijf biedt meerdere niveaus voor gegevensbeveiliging. De LaCie Rugged Safe is voorzien van een niet te kraken 128-bits AES encryptie-engine, de veiligste technologie voor biometrische authenticatie, en van een schokbestendige behuizing.

Met de stroomvoorziening via USB of FireWire is de LaCie Rugged Safe ontworpen voor mensen die veel onderweg zijn. Bovendien is de schijf aan te sluiten op zowel Mac's als pc's. Voor andere veilige producten moet de gebruiker vaak software installeren op elk werkstation. De LaCie Rugged Safe is echter volledig plug & play. Als de schijf eenmaal is geconfigureerd, krijgt de gebruiker met slechts één vingerbeweging toegang tot zijn gegevens.

LaCie Rugged Safe is meer dan alleen een draagbare harde schijf. Het opslagapparaat combineert tevens een 128-bits AES encryptie-engine met biometrische toegang via vingerafdrukken. Dit voorkomt dat onbevoegden toegang krijgen tot de opgeslagen gegevens. Professionals kunnen hierdoor vertrouwelijke bestanden beschermen en delen met maximaal tien geregistreerde gebruikers.

"De LaCie Rugged Safe is ontwikkeld om kostbare gegevens van zowel zakelijke als privégebruikers te beschermen tegen diefstal en ongeautoriseerde toegang", zegt Erwan Girard, Business Unit-manager bij LaCie. "We hebben een aantal technologieën samengevoegd om dit apparaat tot de veiligste en meest mobiele-opslagoplossing te maken - het is een heuse kluis voor gegevens."

De wereldberoemde ontwerper Neil Poulton ontwierp de LaCie Rugged Safe, evenals de LaCie Rugged Hard Drive. De LaCie Rugged Safe is schokbestendig en biedt zodoende een optimale betrouwbaarheid en gegevensbeveiliging. Dit dankzij de beschermende rubberen stootrand en de onafhankelijke ophanging van de harde schijf op vier punten binnenin de behuizing.

LaCie levert de LaCie Rugged Safe met drie jaar garantie. Daarnaast beschikt deze externe harde schijf over de gebruiksvriendelijke en zelf in te stellen LaCie Backup Assistant voor Mac- en pc-gebruikers.

Beschikbaarheid
De LaCie Rugged Safe met een capaciteit van 500 GB en 1 TB is verkrijgbaar via de LaCie Online Store, LaCie Corner, LaCie Resellers+ en LaCie Storage Partners voor een adviesprijs vanaf 189,00 euro (inclusief btw). Voor meer informatie: www.lacie.com.

Over Neil Poulton
Neil Poulton is geboren in Thurso, Schotland. Hij is afgestudeerd in Industrieel Ontwerp aan de Universiteit van Edinburgh en aan de Milan Domus Academy. Poulton viel voor het eerst op in 1989 als de ontwerper van de 'ageing pens'. Deze pennen zijn gemaakt van 'levend' plastic dat door gebruik verandert van kleur en vorm. Tegenwoordig ontwerpt en ontwikkelt Neil Poulton producten voor internationale klanten als LaCie en Artemide. Sinds 1991 woont en werkt Poulton in Parijs. Voor meer informatie: www.neilpoulton.com. Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid, 5.5 Designers en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). Voor meer informatie: www.lacie.com.

Foto's in hoge resolutie vindt u op: http://www.lacie.com/nl/products/images/index.htm?id=10014