Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe Plantronics Explorer 395 bluetooth headset combineert uniek ontwerp met gebruikersgemak

Lichtgewicht, ergonomisch ontwerp biedt hele dag draagcomfort

Hoofddorp, 26 mei 2010 - Plantronics, Inc. (NYSE: PLT), marktleider in persoonlijke audiocommunicatie, presenteert vandaag de nieuwe Plantronics Explorer 395 bluetooth headset. De headset is zeer gebruiksvriendelijk, heeft een compact, klassiek ontwerp en hoge audio-kwaliteit en is daarmee uitermate geschikt voor beginnende bluetooth gebruikers.

'Consumenten die hun eerste bluetooth headset kopen, maken zich met name zorgen over het gebruikersgemak. Het aanpassen van instellingen en het uitvoeren van standaardhandelingen zoals bellen en gebeld worden, moet intuïtief zijn,' aldus Kristie van den Broek, marketingmanager Benelux en Nordics bij Plantronics. 'Dit is het geval bij de Explorer 395. De headset gaat zelfs een stap verder door eenvoud te combineren met uitstekende geluidskwaliteit, betrouwbaarheid en een aantrekkelijk ontwerp.'

Gebruikersgemak en uitstekende geluidskwaliteit
De Plantronics Explorer 395 is gemakkelijk in gebruik door aparte knoppen voor volume, aan-/uitschakelen en het beantwoorden/beëindigen van gesprekken. Daarnaast is de Explorer 395 universeel compatibel en bevat het de Plantronics QuickPair technologie waarmee de headset snel en eenvoudig gekoppeld kan worden aan van bluetooth voorziene mobiele telefoons.

Digital Signal Processing (DSP) technologie minimaliseert storingen door ruis, echo en wind. Hierdoor komt stemgeluid van de gebruiker helder en natuurlijk over. De DSP-technologie verbetert tevens inbound audio zodat ieder woord duidelijk verstaanbaar is.

De Plantronics Explorer 395 weegt slechts 11 gram. De lichtgewicht headset kan zowel in het linker- als het rechteroor worden gedragen voor optimaal comfort en gebruiksgemak. Het ontwerp van de Explorer 395 is bovendien elegant met onder andere een chrome afwerking en wordt geleverd in de kleuren zwart/zilver of brons/zilver.

Gebruikers zijn minder tijd kwijt met het opladen van de headset aangezien de batterij tot 5 uur spreektijd levert, een stand-bytijd van 7 dagen heeft en wordt geleverd met een auto-oplader. Dankzij de aan/uit-schakelaar kunnen gebruikers de levensduur van de batterij verlengen.

Naast de Plantronics Explorer 395 introduceerde Plantronics ook de Plantronics Explorer 240 bluetooth headset.

Prijzen en beschikbaarheid
De Plantronics Explorer 395 bluetooth headset heeft een adviesprijs van ¤ 39,99 en is vanaf eind mei beschikbaar bij de ggeautoriseerde Plantronics wederverkoper. Kijk voor meer informatie over de Plantronics Explorer 395 en de Plantronics Explorer 240, op: www.plantronics.com/explorer395 en www.plantronics.com/explorer240.

Over Plantronics
Plantronics is wereldleider in persoonlijke audiocommunicatie voor professionals en consumenten: van Unified Communication-oplossingen tot bluetooth-headsets. Dankzij bijna 50 jaar ervaring in innovatie en klantgerichtheid biedt Plantronics ongeëvenaarde audio-ervaring en kwaliteit. Plantronics wordt gebruikt door elk bedrijf in de Fortune 100 en is de eerste keuze voor luchtverkeersleiding, alarmnummers en de New York Stock Exchange. Kijk voor meer informatie op: http://www.plantronics.com.

Plantronics en .Audio zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Plantronics, Inc. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.