Hyundai wordt exclusieve auto-sponsor van Germinal Beerschot.

26/05/2010 11:32

KOREAN MOTOR COMPANY NV

Korean Motor Company, de importeur van het Zuid-Koreaanse automerk Hyundai voor de Belux, heeft vanaf het seizoen 2010 - 2011 een nieuw belangrijk partnership ondertekend met eersteklasse-voertbalclub Germinal Beerschot. Het nieuws werd bekendgemaakt samen met de aanstelling van de nieuwe trainer bij GBA, Glen De Boeck.

Met dit partnership, dat wordt aangegaan voor een verlengbare periode van 2 jaar, wordt Hyundai één van de belangrijkste sponsors van GBA en zal het Hyundai logo dan ook op de shirts (meerbepaald op beide mouwen) van de spelers prijken.

Niet minder dan 30 wagens zal Hyundai ter beschikking stellen van de club, de spelers en het bestuur. Het merendeel daarvan zullen van het type ix35 zijn, de nieuwste trendy SUV van het merk.

Olivier Sermeus, Managing Director van Hyundai Belux, vindt deze samenwerking een logische stap; "Hyundai is al geruime tijd main-partner van het FIFA WK en EK, en dat zal nog minstens tot 2014 het geval zijn. Het is dan ook vanzelfsprekend dat we onze naam verbinden aan een belangrijke eersteklasseclub in de Belgische competitie. Ik ben ervan overtuigd dat GBA, net als Hyundai overigens, heel veel potentieel heeft en we hebben als nieuwe partner dan ook het volste vertrouwen in de sportieve resultaten van de club. Het is meer dan een louter symbolische eer om samen met de komst van een nieuwe trainer, als nieuwe exclusieve auto-sponsor een frisse start te nemen met Germinal Beerschot."

Hyundai was al langer actief als sponsor in de belangrijkste Belgische competitie, maar kiest er nu bewust voor om de inspanningen te bundelen en te investeren in 1 club, in plaats van meer verspreid te werken. Olivier Sermeus: "Voor het eerst zal het Hyundai-logo op een spelershirt te zien zijn, en het is nu net die visibilteit die ons zal helpen om onze naambekendheid nog te versterken."

Het Zuid-Koreaanse merk Hyundai is een wereldspeler van formaat. Het is de 5de grootste autoconstructeur ter wereld en beschikt ook over verschillende Europese fabriek en researchcentra. Ook op de Belgische markt, was de opkomst van het merk de laatste jaren opmerkelijk. Met niet minder dan 12 modellen in het gamma, en nog minstens 10 nieuwe productlanceringen in de pijplijn voor de komende 2 à 3 jaar, belooft Hyundai deze opmars nog verder te zetten.

Bijschrift foto: Hyundai zal 30 wagens ter beschikking stellen van GBA en de spelers.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel