Ingezonden persbericht



- FOTOPERSBERICHT ­

Nieuw Vennep, 26 mei 2010

Sigi Lens heeft de prestigieuze Hi5 Lifetime Achievement Award ontvangen

Sigi Lens heeft de prestigieuze Hi5 Lifetime Achievement Award ontvangen uit handen van Dionne Abdoelhafiezkhan (CEO DutchVersity), onder toeziend oog van een afspiegeling van de samenleving, Ambassadeurs van Turkije, Maleisië, United Kingdom, Egypte, Amerika, de gevolmachtigde minister van Aruba, de minister of trade van India, verschillende CEO's en leden van raad van bestuur van onder andere Agis, Surinam Airways, Randstad, Rabobank en ABN Amro Dialogues House.

Hi5 Award
De Hi5 Lifetime Achievement Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich inzet voor gelijke rechten en kansen voor iedereen. Iemand die zich ontwikkelt vanuit kansen in plaats van angsten en vooroordelen. Job Cohen (2008) en de oprichters van de Voedselbank (2009) ontvingen eerder deze prestigieuze prijs. Sigi Lens ontving deze prijs voor zijn indrukwekkende wilskracht, doorzettingsvermogen en belangeloze betrokkenheid bij de maatschappij. Op 7 juni 1987 stortte hij met het Kleurrijk Elftal neer bij Zanderij in Paramaribo. Sigi Lens was een van de slechts 3 overlevenden voetballers (uit 187 inzittenden). In plaats van bij de pakken neer te zitten, maakte hij naam met zijn spelersmakelaarbureau Pro Athlete. Sigi Lens heeft vanuit zijn gedachtegoed, terug te geven aan de maatschappij , Pro Child opgericht. Hiermee verreikt hij kansen voor kinderen.

Naast de Hi5 Award zijn er 5 stimuleringsprijzen uitgereikt door Willem van Duin (Voorzitter RvB Eureko/Achmea) aan 5 junior social entrepreneurs. Zij ontvingen deze prijs omdat ze als voorbeeld dienen voor diverse groepen in de samenleving. Stimuleringsprijs.jpg

Hi5 Stimuleringsprijs
Hi5 is er ook om talent te stimuleren zich in te zetten voor de maatschappij. Daarom reikt zij samen met haar partner Agis Zorgverzekeringen een stimuleringsprijs uit aan 5 junior social entrepreneurs die hard op weg zijn naar succes. De winnaars ontvangen naast ¤ 1.000,- p.p. een coachingsessie op gebied waar dat voor de winnaars individueel van belang is. Met deze extra ondersteuning kan hij/zij de rit naar succes versnellen. Dit jaar zijn deze prijzen gegaan naar: Ikram Jaballah voor haar actief inzet voor het verbeteren van de verstandshouding tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Nederland. Urley Lopez die zich als studieloopbaancoach inzet voor jongeren die uitgevallen zijn of die dreigen uit te vallen. Saundra Williams, die begeleid jongeren o.a. om activiteiten te organiseren zoals debatten die betrekking hebben op maatschappelijke kwesties en is het brein achter de Multiculturele Omroep Amsterdam, MOSA. Nathalie Sichtman, ontwikkelaar van educatiemateriaal om jonge meiden een beter zelfbeeld en toekomstperspectief te geven. Martin Blok, Welfare Officer, studentenraadsman, Confidential Counselor en vertrouwenspersoon op International Institute of Social Studies (ISS).




Ingezonden persbericht