Ingezonden persbericht


---


PERSBERICHT
Stemadvies ook via mobiele applicatie

Alphen aan den Rijn, 26 mei 2010 - Stemadvies krijgen via een mobiele applicatie is vanaf vandaag mogelijk voor bezitters van een iPhone of Android smartphone. Met behulp van de 'Stemadvies App' wordt snel duidelijk welke politieke partij het beste bij je past. De app bevat verder een handig overzicht van de deelnemende partijen en een twitter toepassing waarmee je je vrienden desgewenst kunt laten weten welke partij het beste bij je past.

De Stemadvies app werkt eenvoudig. Je beantwoordt vijftien meerkeuze vragen, waarbij je eventueel per vraag kunt aangeven of dit onderwerp voor jou van extra belang is. Na het doorlopen van de test krijg je een persoonlijk stemadvies met de top drie partijen die het beste bij jou passen.

Uniek aan deze app is dat hij gratis wordt aangeboden voor zowel de iPhone als Android smartphones, het is daarmee de enige beschikbare app in dit genre. Verder zijn de vragen zeer actueel. Boudewijn Verkerk, directeur van Sixpack mobile applications, het bedrijf dat de 'Stemadvies app' bedacht: "We hebben de afgelopen maanden alle (concept) partij programmaŽs doorgeworsteld en uitlatingen van de politici op de voet gevolgd. Zo zijn bijvoorbeeld afgelopen weken nog een aantal aanpassingen doorgevoerd als gevolg van wijzigingen in de partij programma's." De belangrijkste politieke thema's van dit moment komen aan de orde. In tegenstelling tot andere testen op internet, hebben wij de vragen niet voorgelegd aan de diverse partijen, de antwoorden worden afgeleid uit de officiele partij programma's."

De applicatie is gratis te downloaden via de Apple App Store of via Google's Android Market via trefwoord 'stemadvies'.

Over de maker
Sixpack helpt toonaangevende merken en organisaties met de ontwikkeling van innovatieve apps als onderdeel van een succesvolle mobiele strategie. Oprichter en directeur van het bedrijf, Boudewijn Verkerk: "We zijn er van overtuigd dat mobiele (web)apps een veelbelovende toekomst hebben. En dat is niet zo vreemd. Denk alleen maar eens aan de verbluffende toename van de verkoop van smartphones en het nog altijd groeiende gebruik van mobiel internet. Daarnaast zien we in de markt een duidelijke, mijns inziens noodzakelijke, ontwikkeling van 'enterprise apps'. Organisaties ontdekken steeds beter hoe ze door het gebruik van inventieve en slimme mobiele applicaties de relatie met hun klanten verder kunnen versterken."

Voor meer informatie over Sixpack of de Stemadvies App: www.sixpackapps.nl

Sixpack Mobile Applications
Aarplein 22
2406 BZ Alphen aan den Rijn
0172 785096
www.sixpackapps.nl
info@sixpackapps.nl


---- --