Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kenya Tourist Board wint internationale awards

Reeuwijk, 26 mei 2010 - Tijdens afgelopen Indaba beurs in Zuid-Afrika en de Emirates Holidays Brochure launch in Dubai heeft het Kenya Tourist Board (KTB) een aantal awards gewonnen als erkenning voor haar marketing en pr activiteiten.

Tijdens de Emirates Holiday Brochure launch won het Keniaanse verkeersbureau de award binnen de 'Best National Tourism Board in the Middle East, Africa and Indian Ocean' categorie. Deze award is vorig jaar gewonnen door Mauritius Tourism Board. Emirated Holiday, een divisie van de Emirates groep en de grootste touroperator in het Midden Oosten, maakt deze award mogelijk.

Daarnaast behaalde KTB een tweede plaats bij de 'Good Safari Awards' tijdens Indaba 2010 in Durban, Zuid-Afrika. Het committee had 262 nominaties ontvangen van meer dan 485 touroperators over de hele wereld. De eerste plaats ging naar het South Africa Tourist Board.

In de tussentijd heeft KTB diverse marketingcampagnes gelanceerd in de verschillende markten wereldwijd, met als doel de naamsbekendheid te vergroten. Zo lanceerde KTB in de Europese markt de 'Jambo' campagne, welke uit drie commercials bestaat die op BBC worldwide en Euro news worden uitgezonden.

In Nederland werkt BuroSix Communications als zijnde KTB Benelux op dit moment aan verschillende joint promotion acties met touroperators en lanceert zij in juni de Jambo mediacampagne met onder andere een actie op Skyradio en een narrowcasting campagne.

Over Kenia
Kenia, gelegen aan de oostkust van Afrika is het land van de ooooh's en aaah's. Ze is het thuis van 'the Big Five'; de olifant, de neushoorn, de leeuw, de buffel en het luipaard en het land van de bijzondere stammen, zoals de Masaï en de Samburu die nog altijd hun eeuwenoude tradities in stand houden. Ook biedt Kenia met haar prachtige kuststrook, kleurrijke tropische onderwaterwereld en warme Indische Oceaan alle ingrediënten voor een luxe strandvakantie. De hoofdstad Nairobi biedt een goed uitgangspunt voor safaritochten, terwijl Mombasa een goede uitvalsbasis is voor dagtochten. Vanuit Nederland en België worden verschillende lijndienstvluchten en vakantievluchten aangeboden die binnen ongeveer 9 uur vliegen de hoofdstad Nairobi en tweede grote stad Mombasa bereiken. Kijk voor meer informatie over Kenia op www.magicalkenya.nl

###

Noot voor de redactie (