Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 26-05-2010

AVRO LANCEERT KLASSIEK ON DEMAND 'SITE' OP MULTIMEDIA TELEVISIE

De AVRO lanceert op het WCIT 2010 een eigen klassiek on demand 'site' op NET TV, een multimedia-televisie met toegang tot een groot aantal entertainment- en informatiewebsites. Via deze tv - met geïntegreerde toegang tot internet - heeft de kijker via 'AVRO Klassiek' toegang tot meer dan 1000 uur aan klassiek video- en audiomateriaal op grootbeeld.

Op 'AVRO Klassiek' zijn circa 350 videofragmenten te vinden waarvan de meeste complete concertregistraties zijn. Daarnaast zijn er 650 audiofragmenten te beluisteren. Daaronder bevinden zich concerten, hoogtepunten uit ruim 60 opera's, interviews met vermaarde dirigenten en solisten en reportages over onder meer instrumentenbouwers.

Naast de verschillende concertregistraties is er een webcast-archief van verschillende AVRO-programma's op Radio 4, met onder meer Zondagochtend Concerten, Serreconcerten, Spiegelzalen, maar ook registraties van Festival Classique en het Kamermuziekfestival met Janine Jansen.

Ook de klassieke AVRO-programma's op tv hebben een plek gekregen op de on demand 'site'. Zo zijn onder meer Prinsengrachtconcerten, Kerstmatinees en andere concerten met het Koninklijk Concertgebouworkest opvraagbaar,

De AVRO klassiek on demand 'site' is ook bereikbaar via internet: klassiek.avro.nl/xl.


---



Algemene omroepvereniging AVRO