Forumdebat over studiemotivatie in een zesjescultuur: Luie flikkers


NIJMEGEN, 20100510 -- Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen en AKKUraatd organiseren Luie flikkers. Een forumdebat over studiemotivatie in een zesjescultuur. Is het mogelijk ook in Nederland een studieklimaat te creëeren waarin studenten uit eigen motivatie actief en geïnteresseerd met hun vak bezig zijn? Sprekers zijn: Bob Lieshout, Ron Welters, Jacques Janssen, Joep Bos en Jeroen Linssen. Het debat vindt plaats op woensdag 26 mei 2010 van 16.00 - 17.30 uur in de hal van het Erasmusgebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen, Erasmusplein 1. www.ru.nl/sp/luieflikkers

Studenten zijn luie flikkers. Dat vindt de Amsterdamse hoogleraar Ewald Engelen. Veel studenten haken af of studeren `strategisch' met minimale inspanningen. Een zes is goed genoeg. Veel politici, docenten en bestuurders leggen, net als Engelen, de schuld bij de mentaliteit van de Nederlandse studenten. Ze wijzen op buitenlandse topuniversiteiten waar de studenten van 's ochtends vroeg tot 's avonds studeren en de studie-uitval minimaal is. Is het mogelijk ook in Nederland een studieklimaat te creëeren waarin studenten uit eigen motivatie actief en geïnteresseerd met hun vak bezig zijn?

Sprekers van de Radboud Universiteit Nijmegen: prof.dr. Bob Lieshout is hoogleraar Internationale betrekkingen en vice-decaan Onderwijs van de Faculteit der Managementwetenschappen; drs. Ron Welters is docent Filosofie van de natuurwetenschappen; Joep Bos is vice-voorzitter van de Facultaire Studentenraad NWI; prof.dr. Jacques Janssen, em. hoogleraar Cultuur- en godsdienstpsychologie. Dr. Jeroen Linssen, directeur Onderwijs van de Faculteit der Filosofie is de gespreksleider.

Deelname is gratis. Inschrijven is niet nodig.

www.ru.nl/sp/luieflikkers

AKKUraatd is een fractie van de Universitaire Studentenraad en onderdeel van studentenvakbond AKKU. Het Soeterbeeck Programma is onderdeel van de Facultaire Unie Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen.





Ingezonden persbericht