Computication in de race voor Deloittte Technology Fast 50 Benelux 201


ZEIST, 20100526 -- De inschrijving voor Deloittes jaarlijkse competitie Deloitte Technology Fast 50 is weer van start gegaan. ICT beheerbedrijf Computication uit Zeist doet net als vorig jaar weer mee. "Met een omzetgroei van meer dan 600% hebben wij alle reden om er bij de 2010 editie weer bij te zijn", aldus Jan Martijn Broekhof, directeur en mede eigenaar. Deloitte verkiest ieder jaar de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in de Benelux. De inschrijving voor 2010 sluit per 1 augustus. In het najaar wordt de winnaar bekend gemaakt.

De omzet van Computication groeide de afgelopen vijf jaar met zo'n 600 procent. Jan Martijn: "Vorig jaar belandden we op de 24ste plaats met een omzetgroei van 934%. Dit jaar kijkt Deloitte naar de periode 2005 tot en met 2009. In deze periode is de crisis drie jaar lang op zijn sterkst geweest. Dat wij desondanks toch die 600% hebben gehaald, stemt mij tevreden. Ik verwacht dat wij niet de enige deelnemers zullen zijn die op de Fast 50 lijst binnen komen met een wat lagere totale omzetgroei dan op de lijst van 2009. Persoonlijk kijk ik alweer uit naar de Deloitte Fast 50 2011 want dan wordt dit jaar meegenomen in de beoordeling en voor Computication is 2010 tot nog toe een uitstekend jaar met nog betere vooruitzichten."

Managed services
Computication verscheen in 2009 en begin 2010 regelmatig in de media met hun strategie, de toepassing van managed services. Tegen een vast tarief per maand wordt met behulp van monitoringsoftware pro-actief beheer geboden aan de klanten van Computication. "Dat betekent dat wij niet komen als je server down is en deze weer opgestart moet worden, maar dat wij ervoor zorgen dat je server niet down gaat. Nooit. De groei van ons bedrijf neemt voor een deel toe door de marktvraag naar managed services, die ook explosief toeneemt. Uit onderzoek is gebleken dat bijna 90% van de IT dienstverleners verwacht dat deze trend in 2011 de nieuwe standaard wordt", zegt Broekhof, die regelmatig een lezing over het onderwerp verzorgt. "Maar omdat er dus vanzelf anderen zullen komen die hetzelfde gaan aanbieden als wij, zijn wij al weer met innovaties bezig waarmee we qua groei én technologie de concurrentie een stapje voor blijven."

Over Computication
Computication is gevestigd in Zeist. Het bedrijf biedt organisaties IT werkplekbeheer, serverbeheer en netwerkbeheer tegen een op voorhand gegarandeerd vast tarief. Bij Computication werken 22 medewerkers. Het bedrijf is in 2003 opgericht door Martijn van der Schaaf (31) en Jan Martijn Broekhof (31).





Ingezonden persbericht