Hermes House Band trots op nominatie Eugene Lont: Music Manager Award


ROTTERDAM, 20100526 -- Eugene Lont, (mede-eigenaar van Xplo Music & Events) is genomineerd voor een Music Manager Award, in de categorie "Manager met buitenlandse activiteiten". De uitreiking van de Awards vindt plaats tijdens het Gala van de Popmuziek op woensdag 26 mei in de Melkweg te Amsterdam.

In 1983 werd de Hermes House Band opgericht die in 1994 een nummer 1 hit scoorde met "I Will Survive". Speciaal voor de buitenlandse markt, werd een "internationale" Hermes House Band opgericht, die wereldwijd succesvol is en met name in Duitsland een indrukwekkende staat van dienst heeft opgebouwd. De singles "Country Roads" en "Live is life" werden respectievelijk in Duitsland en Frankrijk met platina onderscheiden (> 500.000 units sold) en "Country Roads" bereikte zelfs de Engelse top 10. Albums van de Hermes House Band zijn ook gereleased in Argentinië, Mexico en Zuid Afrika.

Eugene Lont: "De Hermes House Band bestaat dit jaar 25 jaar, wat in de wereld van de popmuziek een eeuwigheid is. Dat we daarbij al 10 jaar met de Internationale Hermes House Band over de hele wereld optreden en succesvol zijn, weet niet iedereen. Een dergelijke nominatie is daarom een welkome waardering."

Xplo Music & Events is een creatieve onderneming waar muzikale concepten bedacht worden die op brede wijze worden geëxploiteerd. In 1994 is Xplo Music gestart als independent platenlabel met het produceren van CD's en het managen van artiesten. In 1999 is het eventsbedrijf Xplo Events opgericht waarbinnen (grootschalige) muziekevenementen en theaterproducties worden georganiseerd. Daarnaast wordt in de Xplo Studio muziek gecomponeerd en geproduceerd voor bands, commercials, theaterproducties en games.

Het gala van de Popmuziek wordt georganiseerd door MCN (Muziek Centrum Nederland), VNPF (Vereninging Nederlandse Poppodia- en Festivals) en MMFnl (Music Managers Forum Nederland). Tijdens het Gala van de Popmuziek worden de belangrijkste vakprijzen voor de popmuziek in Nederland uitgereikt: de Duiveltjes, de IJzeren Podiumdieren en Music Managers Awards. De avond start met een besloten galadiner, gevolgd door de uitreikingen van de prijzen in de Melkweg te Amsterdam.