ShopWiki explosief uit de startblokken


AMSTERDAM, 20100526 -- ShopWiki.nl heeft zich definitief gevestigd als een sterke speler op de Nederlandse online markt. De onafhankelijke vergelijkingssite van Amerikaanse origine, die sinds medio 2009 actief is, is in korte tijd zeer sterk gegroeid. De nieuwe productvergelijker heeft zich hierbij definitief ontpopt tot een belangrijke partij voor kopers op de online markt.

De groei in cijfers
Benieuwd naar de cijfers achter de ontwikkeling, vragen we Loes Cramers Country Manager van ShopWiki Nederland om een reactie. "In de eerste maand na de lancering van de Nederlandse versie van ShopWiki trok de site al direct 140.000 bezoekers. Minder dan een jaar later zijn dat er inmiddels ruim 700.000 per maand, een groei van 500%! Daarnaast is het aantal producten van ruim 6 miljoen kort na de lancering gegroeid tot ruim 11 miljoen op dit moment. Dezelfde groei zien we bij het aantal opgenomen webshops, dat van 8.700 is toegenomen tot 14.000. Naast de grote toename van het aantal producten, is ook het aantal informatieve ShopGidsen sterk uitgebreid van 100 bij de lanceringen tot rond de 600 ShopGidsen op dit moment", zo ligt Cramers de succesvolle start in Nederland toe.

Allround producten zoekmachine
ShopWiki kenmerkt zich het beste als een allround producten zoekmachine. De kracht van de website zit voornamelijk in het onafhankelijke vergelijk. Cramers verwoordt dit als volgt: "We schrijven over allerlei onderwerpen en proberen consumenten zo veel mogelijk informatie te geven over producten die via internet te koop zijn. We schrijven niet welke de beste of goedkoopste zijn, maar geven de consument alle opties zodat ze zelf een keuze kunnen maken." Gezien de sterke groei na de lancering van ShopWiki.nl, lijkt deze benadering de Nederlandse consument zeer aan te spreken.

Gratis webshop vermelding
In tegenstelling tot product vergelijkingssites als Kieskeurig en Beslist, plaatst ShopWiki.nl webwinkels gratis op hun website. De geavanceerde webcrawler die zij gebruiken is continu op zoek naar nieuwe webshops en producten. Naast het automatisch crawlen van de webshops, ziet ShopWiki ook een sterke toename van het aantal webshops dat zich rechtstreeks aanmeldt. Webshops lijken hiermee meer en meer de toegevoegde waarde van een gratis vermelding op ShopWiki te ontdekken.