Ingezonden persbericht


Opening Expositie Hay, Kunst!

KunstExpress meets Hay Group

Zeist, 3 mei 2010 - Stel je voor dat je een middag kunst kunt maken met een bijzonder koppel. Het schilderij dat je maakt komt een paar weken later op een prominente plek te hangen in de hal van het bedrijf waar je werkt! Met jullie foto erbij... Dat is precies waar Two Get There en KunstExpress Zeist de afgelopen weken aan gewerkt hebben met Hay Group. 12 betrokken en enthousiaste vrijwilligers van Hay Group hebben een middag kunst gemaakt met koppels van KunstExpress. "Ruim 60.000 kinderen zijn sociaal buitengesloten, vooral door geldgebrek bij de ouders. Dat stond deze week in het nieuws. Werk aan de winkel dus. Two Get There maakt hierin verschil. Onze maatjes leken niet sociaal buitengesloten - integendeel. Maar dat is precies het punt. En voor ons heerlijk om eens op een andere manier 'de ramen open te zetten'." Aldus Hans Hemels Managing Director Hay Group Nederland.

Kunsteducatie met KunstExpress
Het KunstExpress Maatjesproject is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 13 jaar die een talent hebben op het gebied van bijvoorbeeld muziek, toneel of beeldende kunst. Ze komen uit een gezin waar geen geld is voor kunsteducatie. Het gaat om kinderen uit achterstandswijken, die in armoede leven. Het KunstExpress Maatjesproject wil deze kinderen een schooljaar lang een maatje bieden die met hen op onderzoek uitgaat in de kunstwereld. Samen kunst maken, samen een kunstenaar bezoeken, kunst bekijken in een musea of voorstellingen bezoeken. Het project KunstExpress werd bedacht door stichting Two Get There, een ondernemende organisatie die het rolmodelconcept inzet voor kwetsbare kinderen en jongeren. Two Get There maakt maatschappelijke en culturele participatie mogelijk voor deze doelgroep.

Hay, Kunst!

"Het leek ons bijzonder om een keer een bedrijf te verbinden aan KunstExpress en een activiteit te organiseren waarbij we de creativiteit van ons project konden inzetten in een bedrijf", aldus Laura Peeters initiatiefnemer Two Get There. Er werd een training georganiseerd voor de medewerkers van Hay Group die zich hadden opgegeven. In deze training was er aandacht voor communiceren met kinderen en het losmaken van creativiteit. Een paar dagen later kwam KunstExpress op bezoek bij Hay Group. De kinderen en maatjes kregen een rondleiding, mochten op de stoel van de directeur zitten en bewonderden de prachtige kunstwerken die er hingen. De week erna was het dan eindelijk zover! De medewerkers en koppels van KunstExpress vormden drietallen en gingen samen aan de slag! Maartje Kroese vertelt, "Het is bijzonder om de wereld die zo gewoon is voor Hay Group te zien door de ogen van een kind, en heel leuk om dat vervolgens samen op zo'n creatieve manier te verbeelden!"

Opening unieke Expositie

De kunstwerken zullen geëxposeerd worden bij Hay Group tot 31 september. Dat vraagt natuurlijk voor een bijzondere opening! Op 26 mei vieren we samen de opening van dit bijzondere samenwerkingsproject.

Om 15.00 uur is het zover-

Bedrijfsleven meets KunstExpress

Two Get There wil graag in contact komen met bedrijven die creativiteit willen inzetten in de talentontwikkeling van medewerkers. Fiene van Loock medeoprichter Two Get There: "Wij zien wat het werken met (verborgen) talenten doet bij kinderen en zijn er van overtuigd dat dit van enorme waarde kan zijn in het bedrijfsleven! Art values..." Zoals Babette Bruinzeel het verwoordde "Door Hay Group te bekijken door de ogen van Jasmijn werd de essentie van wat wij doen heel duidelijk zichtbaar; het gaat over mensen, communicatie en elkaar helpen. Onder regie van Jasmijn hebben we dit samen uitgebeeld. Naast het feit dat we van elkaar hebben geleerd hebben we vooral veel lol gehad."


Noot voor redacties