Universiteit van Amsterdam

Werkloos toezien? Arbeidsmarktbeleid en de crisis
Conferentie Arbeidsstudies

woensdag 26 mei, 09.30 - 18.00 uur
Nu de werkloosheid als gevolg van de economische crisis sterk oploopt, moeten de hervormingen van de afgelopen jaren hun waarde bewijzen. Veel Europese landen hebben hun arbeidsmarktbeleid geïntensiveerd en de sociale zekerheid activerender gemaakt. Slagen zij er nu ook beter in de gevolgen van de crisis op te vangen? Gaat een flexibeler arbeidsmarkt samen met meer werkzekerheid? En wat is hierbij de rol van de sociale partners?

Ter gelegenheid van de afronding van het onderzoeksproject 'De verantwoordelijk-heidsverdeling voor de sociale zekerheid en het arbeidsmarktbeleid' staat de AIAS-jaarconferentie 2010 in het teken van het arbeidsmarktbeleid in een tijd van economische crisis. In het ochtendgedeelte worden lessen getrokken uit de ervaringen in Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In het middaggedeelte gaat het om de Nederlandse aanpak van de crisis. Sprekers zijn onder anderen: Per Kongshøj Madsen, Werner Eichhorst, Jochen Clasen, Ruud Muffels, Agnes Jongerius, Jetta Klijnsma, Ton Hopmans en Alexander Rinnooy Kan. Op de conferentie worden tevens de boeken The Labour Market Triangle en Wie zorgt voor zekerheid? gepresenteerd.

De conferentie wordt georganiseerd dor het Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (AIAS) van de UvA.

Zie www.uva-aias.net/events voor meer informatie.
Locatie UvA, Plantage Muidergracht 12, kamer M1.01, Amsterdam. Toegang vrij. Het ochtendprogramma is in het Engels; het middagprogramma in het Nederlands. Vooraf inschrijven (verplicht) tot 16 mei, via: http://www.uva-aias.net/258, of aanmelden via aias@uva.nl.