Ingezonden persbericht



Onderwijspolitici verdedigen zich in virtueel
debat met leerlingen

Marja van Bijsterveldt en Sharon Dijksma leggen onderwijsstandpunten aan scholieren uit

Zoetermeer, 26 mei 2010 - Marja van Bijsterveldt (CDA) staat pal voor het behoud van de basisbeurs en de maatschappelijke stage. De staatssecretaris van Onderwijs zei dat vanmiddag in Politiek Dichtbij, een scholierendebat via videoconferencing dat georganiseerd werd door stichting Kennisnet. Sharon Dijksma (PvdA) waarschuwde basisschoolleerlingen voor de gevaren van profielwebsites. Scholen, maar zeker ook ouders, moeten kinderen mediawijs maken.

In het videoconferencing debat met Marja van Bijsterveldt (CDA) brachten de leerlingen uit havo 4 en vwo 5 van KSE uit Etten-Leur en het Picasso Lyceum uit Zoetermeer onder andere de kwaliteit van docenten aan de orde. Ook werd Van Bijsterveldt door de leerlingen aan de tand gevoeld over het behoud van de studiefinanciering.

Sharon Dijksma (PvdA), voormalig staatssecretaris van Onderwijs, ging in gesprek met basisschoolleerlingen van De Schakel uit Eibergen en De Waterlelie en Montessori Meester Verwers uit Zoetermeer. Hoewel het pleidooi van de leerlingen voor meer minilaptops in het onderwijs niet direct op steun van Dijksma kon rekenen, gaf zij wel aan dat de PvdA in een nieuwe kabinetsperiode meer geld voor onderwijs wil uitrekken, onder andere voor leermiddelen.

Een compilatie (6:42m) van het debat is te bekijken op: http://videoconferencing.kennisnet.nl/politiekdichtbij

Het is mogelijk deze video te embedden op uw website.

Expert op Afstand
De debatreeks 'Politiek dichtbij' is een variant op de dienst 'Expert op Afstand' van Kennisnet. Deze dienst biedt scholen de mogelijkheid om externe experts met behulp van hoogwaardige video conferencing deel te laten nemen aan de les. Expert op Afstand biedt een oplossing voor bijvoorbeeld krimpgebieden, waar scholen niet altijd voor alle vakken een leraar beschikbaar hebben. In Friesland maken scholen al gebruik van dit onderwijssysteem, waardoor docenten op meerdere locaties tegelijkertijd les kunnen geven.

Over stichting Kennisnet
Kennisnet ondersteunt en inspireert onderwijsinstellingen met onafhankelijke expertise en diensten bij het effectief gebruik van ict. Dat doen we onder meer door onderwijs en ict bij elkaar te brengen. Hierdoor ontstaan maximale leeropbrengsten. Kennisnet biedt als dé publieke ict ondersteuningsorganisatie alle onderwijsinstellingen in het basis-, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs onafhankelijke expertise en diensten bij het effectief gebruik van ict. Op deze manier draagt Kennisnet bij aan de kwaliteit van het leren.


Noot voor redacties

Noot voor de redactie,