Patiëntenvereniging Woortblind geeft stemadvies 26/05/2010 22:05

Woortblind

Stem dyslexie vriendelijk!

Woortblind behartigt de belangen van mensen met dyslexie van 0 tot 100 jaar. Je bent namelijk je hele leven dyslectisch, ook als je inmiddels kan lezen en schrijven. In iedere levensfase heb je telkens aan verschillende zaken behoefte. En die veranderen. Als dyslectische leerling heb je andere dingen nodig dan wanneer je werkt. Woortblind wil iedereen met vragen over dyslexie op weg kunnen helpen, ouders, zoekende jongeren, volwassenen met dyslexie maar ook professionals, hulpverleners en partners van mensen met dyslexie.

Als belangenvereniging voor mensen met dyslexie is Woortblind onpartijdig, maar adviseren wij onze leden en anderen die (direct) betrokken zijn met dyslexie wel te stemmen op dat kamerlid dat zich inzet voor dyslexie.

Ook de komende kabinetsperiode staan er weer belangrijke zaken m.b.t. dyslexie op de agenda die de aandacht van de politiek hard nodig hebben.

De aanscherping van de exameneisen op het voortgezet onderwijs. Woortblind is hier tegen.

De belangen van de dyslectische werknemer. In de relatie arbeid & dyslexie zijn er politiek nog de nodige stappen te maken.

De evaluatie van de vergoedingsregeling dyslexiezorg.

Belangrijk te weten dus wie er binnen de partij van je keuze zich zal bezighouden of heeft beziggehouden met dyslexie. Dat zijn de volgende kamerleden:

CDA - Jack Biskop - plaats nr. 30
PvdA - Margot Kraneveldt - plaats nr. 34, Eelke van der Veen - plaats nr. 23, D66 - Fatma Ko(cc)er Kaya - plaats nr. 5
VVD - Anouchka van Miltenburg - plaats nr. 12, Ineke Dezentjé Hamming - plaats nr. 14 SP - Henk van Gerven - plaats nr. 11, Renske Leijten - plaats nr. 4 Christen Unie - Arie Slob - plaats nr. 2

Het is in het belang van de mensen met dyslexie in Nederland dat de juiste personen in de tweede kamer komen en blijven. Kamerleden die in de komende regeringsperiode iets kunnen betekenen voor mensen met dyslexie.

Stem dus op één van de bovenstaande kandidaten als we met zijn allen dyslexie op de politieke agenda willen houden. Doe mee!





http://www.woortblind.nl