De hobbelige weg naar je eigen bedrijf


Ervaringsdeskundige Hans Bool verwerkt veranderingsproces tot roman Nu echt op eigen benen

BOEK OP LANGEDIJK, 20100526 -- Uit loondienst en voor jezelf beginnen. Een grote stap, die veel vergt van je zelfvertrouwen en incasseringsvermogen. Schrijver Hans Bool heeft dit enorme veranderingsproces aan den lijve ondervonden. Werkte bij verschillende gerenommeerde bedrijven, laatstelijk als adviseur `change management', alvorens in het diepe te springen. Dat ging niet zonder horten of storen, zo blijkt uit de roman 'Nu echt op eigen benen' die Bool schreef op basis van zijn kennis en ervaringen. Niet in de laatste plaats vanwege de hobbelige zoektocht naar de balans tussen `privé' en `business'. Dat - fragiele - evenwicht komt tot uitdrukking in de cover van het boek.

Voor iedereen die elke maand een loonstrookje krijgt maar erover denkt een eigen bedrijf te starten, of die de stoute schoenen kortgeleden heeft aangetrokken, is dit boek een absolute aanrader. Geen onverteerbare theorieën, maar praktische gedachten en handzame filosofieën van een man die beide kanten van de medaille heeft leren kennen. Leerzaam en toch lezenswaardig.

De auteur: `Na mijn afstuderen in '86 heb ik eerst een wereldreis gemaakt en twee jaar gewoond in Argentinië, waar ik mijn vrouw ontmoet heb. In 1989 kwamen we terug en ben ik in de automatisering gaan werken bij BSO, genietend van de vrijheid om steeds weer nieuwe klanten te ondersteunen, zowel in Nederland als in het buitenland en vooral in projectleidersrollen. In dezelfde tijd tot 1995 heb ik een studie economie afgerond. Die studie kwam goed van pas in de zeven jaar bij Robeco, waar ik met veel plezier heb gewerkt tot 2004. In de laatste jaren als business architect. Die werkervaring leverde genoeg stof op voor mijn eerste boek over de relatie tusen beleggen en business architectuur. In 2006 heb ik een boek geschreven over de relatie tussen architectuur en de organisatie van een ziekenhuisbedrijf. En inmiddels heb ik een boek op de plank liggen over organisatiekernwaarden en hun rol bij cultuurhervorming.'

Sinds 2004 woont Hans Bool met zijn gezin in Spanje. Via internet onderhoudt hij zijn relaties. Het schrijven past hierbij om afstanden te overbruggen en feedback te krijgen op zijn ideeën. Hans Bool begon met korte columns op managementsites, maar die zijn toch te vrijblijvend. In een boek kun je echt je ideeën geloofwaardig uitbouwen, zo zegt hij.


Nu echt op eigen benen, Hans Bool - ISBN 97890 8548 2475 - paperback - ¤ 16,95,
uitgeverij GigaBoek - htp://www.gigaboek.nl - overal verkrijgbaar.

Nu echt op eigen benen
Nu echt op eigen benen
Bool, Hans

GigaBoek