Ingezonden persbericht


Booker T. op 26 Mei voor een exclusieve clubshow naar 013

"Booker T. pioneered the organ. When you heard him play, you knew it couldn't be anyone else." - Isaac Hayes

In 2009 bracht Booker T. zijn eerste solo album in 20 jaar uit. Op dit album wordt samengewerkt met de Amerikaanse rootsrockers Drive By Truckers. Tevens is er op 9 nummers een gastrol weggelegd voor zijn goede vriend en collega Neil Young. Met het uitbrengen van dit solo album bewijst Booker T. op overtuigende wijze zijn legendarische status en tijdloze vakmanschap: hij kreeg maar liefst twee 2010 Grammy Award nominaties, en ontving één Grammy Award voor het totale album 'Potato Hole' in de categorie 'Best Pop Instrumental Album'. Woensdag 26 mei staat hij voor een exclusieve clubshow in 013 in Tilburg.

De voorman van de legendarische Booker T. and The MG's stond in de jaren '60 aan het roer van de soulmuziek. Zowel in de studio als live begeleidde hij sterren als Otis Redding, Wilson Pickett, Albert King, Sam and Dave en vele anderen. In de periode tussen 1963 en 1968 speelt hij op meer dan 600 Stax/Volt opnamen.

In latere jaren werd Booker T. veelvuldig gevraagd voor sessies met artiesten als Bob Dylan, Neil Young, Eric Clapton, Stevie Wonder en vele anderen. Ook als producer behaalde hij enorme successen. Hij produceerde onder meer Willie Nelson's bestseller 'Stardust' en Bill Withers 'Just As I Am'. Hij ontving vele onderscheidingen waaronder een Grammy Lifetime Achievement Award en een plaats in de Rock and Roll Hall Of Fame.

In maart 2009 stond Booker T. met de MG's drie avonden voor volgepakte zalen, waarbij onder de Amsterdamse Melkweg ondersteboven werd gespeeld met tijdloze juweeltjes uit de pophistorie. Ditmaal komt Booker T. met zijn rockende band voor een exclusieve clubshow naar Tilburg. Kom op 26 mei naar Popcentrum 013 voor stuwende grooves en pompende beats en ervaar hoe dit legendarische sleutelfiguur uit de soul-, pop-, en rockmuziek een muzikale brug weet te slaan tussen 1963 en 2010!

Booker T.
Woensdag 26 mei 2010 | aanvang 20:30 | zaal open 19:30 Tickets ¤ 277,00 | Servicekosten ¤ 2,00 | Dommelsch Zaal |VVK vanaaf 6-3-2010

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /