Ingezonden persbericht


persbericht.jpg

()
Rijswijk, 28 april 2010

Jeffrey Herlings, Dimi de Jong en Sharon van Rouwendaal genomineerd voor de Young Talent Award

Vandaag zijn de drie genomineerden bekend gemaakt voor de Young Talent Award, dé ereprijs voor sporttalenten tussen de 12 en 18 jaar oud. De jury, bestaande uit Joop Alberda, Pieter van den Hoogenband, Jaap de Groot en Frank van den Wall Bake, heeft de volgende drie genomineerden geselecteerd (in alfabetische volgorde): Jeffrey Herlings (motorcross), Dimi de Jong (snowboarden) en Sharon van Rouwendaal (zwemmen). De winnaar wordt bekendgemaakt op 26 mei 2010 tijdens de Lotto Sport Awards in Den Haag. Een verslag van deze avond, die gepresenteerd wordt door Ivo Niehe, zal op 28 mei 2010 te zien zijn om 21.30 uur bij de Tros op Nederland 1.

De Young Talent Award is in het leven geroepen om jonge topsporters in beeld te brengen. De drie genomineerden blinken uit in diverse takken van sport. De komende drie zondagen, 9, 16 en 23 mei, besteedt Z@ppsport aandacht aan de drie genomineerden. In deze televisie-uitzendingen interviewt Ron Boszhard de genomineerden en komen de sportcarrières van de drie talenten uitgebreid aan bod. Z@ppsport wordt wekelijks op zondag uitgezonden op Nederland 3 om 8.40 uur. Voor meer informatie zie www.lotto-awards.nl.

Over de Lotto Sport Awards
De Lotto Sport Awards is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door De Lotto. Tijdens dit evenement staat de sport in Nederland centraal en wil De Lotto sporters het podium geven wat ze verdienen. Daarom worden er tijdens dit evenement drie prijzen uitgereikt, namelijk de Young Talent Award, het Lotto Sportmoment van het Jaar en de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs.

Het evenement vindt plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag op 26 mei aanstaande. Op 28 mei is er een registratie van dit evenement te zien bij de TROS op Nederland 1 om 21.30 uur, gepresenteerd door Ivo Niehe.

Over De Lotto
De opbrengsten van De Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 49 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld.