Rijksvoorlichtingsdienst

Gratis reisadvies van BZ op boekingssites

Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen lanceert woensdag 26 mei de nieuwe online campagne van Wijs op Reis. Vanaf dat moment kunnen vakantiegangers en reizigers gratis reisadvies krijgen over hun land van bestemming op de internetsites van de Nederlandse reisorganisaties.

Op de belangrijkste reissites van Nederland wordt een internettoepassing geplaatst met als titel "Reisinformatie over elk land, lekker bij de hand!" Door het simpelweg invullen en aanklikken van de bestemming komt men automatisch op een internetpagina van Buitenlandse Zaken met het actuele reisadvies voor dat land.

Dit reisadvies is gratis, actueel en betrouwbaar; het wordt samengesteld door het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassades wereldwijd. Naast reisadvies vindt de reiziger hier ook landeninformatie en contactgegevens van bijvoorbeeld de ambassade in het betreffende land.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken werkt hiervoor nauw samen met de grootste Nederlandse touroperators, reis- en vakantiesites, luchtvaartmaatschappijen en luchthavens.

Om de samenwerking te bekrachtigen, tekent minister Verhagen op 26 mei een overeenkomst met de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisorganisaties (ANVR). Direct aansluitend wordt de internettoepassing op de websites geplaatst van de deelnemende bedrijven en organisaties, zoals Schiphol, Cheaptickets, BCD, D-Reizen en TUI. Minister Verhagen lanceert de campagne officieel door als eerste een iPhone applicatie in gebruik te nemen die ook direct toegang biedt tot de reisadviezen van Buitenlandse Zaken.

Deze online campagne sluit aan op trends in de reisbranche, waarbij consumenten hun vakantie en reis steeds vaker online boeken, in plaats van op het reisbureau.

Dankzij de internettoepassing en iPhone applicatie kunnen consumenten de reisadviezen van Buitenlandse Zaken snel raadplegen, zonder dat zij de domeinnaam van BZ of Wijs op Reis hoeven te onthouden.


Noot voor de redactie,