VerkeersInformatieDienst

Woensdag 26 mei rampenoefening bij Blijdorp

25 mei 2010, 20:38
Op woensdag 26 mei is er een grote rampenoefening in en rond het nieuwe RandstadRailstation Blijdorp. De oefening `Exodus' genaamd, wordt georganiseerd door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR), Politie Rotterdam-Rijnmond, het vervoersbedrijf RET en de gemeente Rotterdam.

Het nieuwe station wordt rond de zomer officieel in gebruik genomen. De RET is verplicht vóór die tijd het calamiteitenplan te beoefenen. Een uitstekende aanleiding om in de regio tegelijkertijd een multidisciplinaire oefening te organiseren.

Exodus is een grote oefening waarbij veel mensen en middelen worden ingezet. De deelnemende organisaties en hulpverleners oefenen onder andere de onderlinge (multidisciplinaire) samenwerking, het volgen van de juiste procedures en het verloop van de onderlinge informatievoorziening.

Om de oefening zo realistisch mogelijk te maken is de ontploffing van de metro nagebootst. Een oud metrovoertuig is op een eerder tijdstip tot ontploffing gebracht en staat op 26 mei in het nieuwe station Blijdorp. Ook wordt er gebruik gemaakt van ongeveer 1000 figuranten waaronder lotus slachtoffers.

De afrit Blijdorp (13) van de A20 is morgenochtend als gevolg van de rampenoefening afgesloten.

De VID adviseert u dan ook de verkeersinformatie woensdag 26 mei goed in de gaten te blijven houden.