Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van woensdag 26 mei 2010

Aarschotsesteenweg (N19) in Leuven: verkeer vanuit Aarschot wordt omgeleid via E314

Op donderdag 27 mei start Eandis met werkzaamheden aan de hoogspanningsleidingen langs de Aarschotsesteenweg (N19) in Leuven. De Vlaamse Watermaatschappij (VWM) maakt van de gelegenheid gebruik om een nieuwe toevoerleiding van de waterleidingen aan te leggen. Het doorgaand verkeer vanuit Aarschot (in de rijrichting van Leuven) zal tijdens de gehele duur van de werkzaamheden omgeleid worden via de E314. In de werfzone wordt een helft van de weg afgesloten en zal het verkeer de andere helft van de weg alternerend in de beide rijrichtingen kunnen gebruiken. Vooral tijdens die eerste twee weken zal het verkeer op de Aarschotsesteenweg daardoor aanzienlijk vertraagd verlopen. Volgens de huidige planning zullen de werkzaamheden in hun geheel beëindigd zijn op 17 juni 2010.

Timing

Omdat het technisch complexe ingrepen betreft, is het mogelijk dat de timing nog enigszins opschuift. De kaartjes die als bijlagen met dit persbericht verspreid worden, dienen ter verduidelijking van de locatie en de fasering.

Fase 1

Tijdens de eerste fase, die twee weken zal duren, wordt telkens over een afstand van ongeveer 250 meter een helft van de weg afgesloten. Het verkeer zal dan de andere helft van de weg alternerend in de beide rijrichtingen kunnen gebruiken. De aannemer van Eandis zal van maandag tot en met vrijdag werken, van 7:00 uur tot 16:00 uur. Ook wanneer er niet gewerkt wordt, zal een helft van de weg afgesloten blijven.

Fasen 2 en 3

Na de eerste drie weken zal de aannemer twee weken lang hoofdzakelijk in de berm van de weg werken. Dat zal weinig hinder voor het verkeer veroorzaken. In de derde fase van de werkzaamheden wordt er een sleuf gegraven over de hele breedte van de weg. Het verkeer zal daarbij opnieuw alternerend één kant van de weg kunnen gebruiken. Dit keer zal dat echter zonder verkeerslichten gebeuren, omdat die werkzaamheden in het weekend zullen gebeuren. Er wordt dan ook minder hinder verwacht dan in de eerste fase.