Persbericht

26 mei, 2010

Avanade Export Source-oplossing zorgt voor betere samenwerking met deskundigen

Organisaties staan steeds meer onder druk om hun medewerkers productiever te laten werken en betere resultaten te behalen. Hierbij komt dat social computing steeds vaker voorkomt op de werkvloer. Dit leidt tot nieuwe uitdagingen om geografisch verspreide teams beter met elkaar in contact te brengen. Daarom introduceert Avanade, aanbieder van zakelijke technologiediensten, Avanade Expert Source, een nieuwe social computing-oplossing gebaseerd op Microsoft SharePoint Server 2010. Deze oplossing maakt het mogelijk om beter in contact te blijven met medewerkers op verschillende locaties en optimaal gebruik te maken van de kennis van experts wereldwijd.

Het huidige veranderlijke en concurrerende zakelijke klimaat vraagt om een situatie waarin medewerkers effectief kunnen samenwerken met collega's overal ter wereld. Hierdoor ontstaat een grotere vraag naar geavanceerde technologieën en communicatie-instrumenten die de snel veranderende zakelijke wensen kunnen ondersteunen.

De Avanade Expert Source-oplossing helpt organisaties bij:
· Het koppelen van medewerkers aan deskundigen met de juiste kennis en vaardigheden. Dit is een bekend obstakel in de samenwerking tussen internationale teams.
· Het verminderen van uitrolrisico's voor bedrijfskritische initiatieven door het vinden en betrekken van de meest gekwalificeerde specialisten.
· Het voorzien in horizontale applicatiemethodologieën en codes met richtlijnen voor verticale branches, om zo een expertoverzicht te verkrijgen binnen de organisatie.
· Het creëren van een platform en werkwijze om gebruikers toegang te verlenen tot gecentraliseerde informatie en het lokaliseren van specialisten.

Avanade, onderdeel van het Technology Adoption Program (TAP) van Microsoft, is één van de 'early adopters' van SharePoint Server 2010 en gebruikt de nieuwste functies bij de ontwikkeling van haar interne portal en website, www.avanade.nl. Avanade is één van de meest toonaangevende systeemintegrators voor oplossingen gebaseerd op SharePoint. De organisatie is tevens een voorloper op het gebied van SharePoint Server-certificaten met 1.600 experts wereldwijd, waarvan er zich 1.000 in het wereldwijde leveranciersnetwerk bevinden.

"Wij zien een toenemende belangstelling voor SharePoint Server 2010, aangezien organisaties hiermee hun prestaties verbeteren door middel van effectieve samenwerking", zegt Eric Hol, Service Line Manager IM&C van Avanade. "Samenwerking en social computing vormen de grootste voordelen van het platform. De Collaboration Services van Avanade, waaronder Expert Source, stellen organisaties in staat gebruik te maken van de beste resources, het doen van meer met minder resources en het versterken van klantrelaties."

De Avanade Expert Source-oplossing is onderdeel van de Avanade Information Management- en Collaboration-oplossing en is beschikbaar voor nieuwe en bestaande klanten. De oplossing is diep geworteld in de expertise van het SharePoint Server-platform, de langlopende uitvoerige onderzoeken op het gebied van sociale netwerken en samenwerking en een brede kennis van IT-attitudes en trends. Onder de Avanade Information Management- en Collaboration-oplossingen vallen ook Enterprise Search, Enterprise Content Management, Collaboration, Business Intelligence en Information Architecture.

"Avanade maakt gebruik van SharePoint, zodat ze klanten oplossingen kunnen bieden die tot een hogere productiviteit en kostenbesparingen leiden, wat resulteert in stabiliteit en groei", aldus Hol. "De Avanade Expert Source-oplossing is een aanvulling op de functionaliteiten van SharePoint Server 2010. Productiviteit en samenwerking tussen applicaties waar mensen al mee werken worden versterkt."