Ingezonden persbericht


Resultaat van enquête naar leefbaarheid in A. Mauvestraat en Regioplein

Wooncompagnie wil met afsluiten portieken
gevoel van veiligheid onder bewoners vergroten

Wooncompagnie is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het afsluiten van de portieken van de woningen aan de A. Mauvestraat en het Regioplein in Schagen. Aanleiding hiervan is een recente enquête in het kader van leefbaarheid, onder bewoners van deze twee straten. Hieruit is onder meer naar voren gekomen dat de bewoners een groot gevoel van onveiligheid ervaren omdat de portieken niet afsluitbaar zijn, waardoor er met enige regelmaat onbevoegden in de portalen vertoeven. Naast het afsluiten van de portieken pakt Wooncompagnie, naar aanleiding van de enquête, enkele andere zaken aan die het woongenot in de buurt moeten vergroten.

Wooncompagnie vindt het belangrijk om te weten wat bewoners vinden van hun woning én woonomgeving. In dat kader is er begin dit jaar een enquête gehouden onder bewoners van A. Mauvestraat en het Regioplein in Schagen. Eén van de belangrijkste conclusies van deze enquête was dat de bewoners zich onveilig voelen omdat de portieken, dag en nacht, vrij toegankelijk zijn. Naar aanleiding van deze uitkomst heeft Wooncompagnie besloten de portieken te voorzien van een slot, waardoor de veiligheid van de bewoners wordt gewaarborgd.

Brievenbussen en bellentablau aan buitenzijde
Als gevolg van het afsluiten van de portieken worden aan de buitenzijde van het complex, bij de voordeur, brievenbussen en een bellentableau geplaatst. Omdat de deurbel aan de buitenzijde van het gebouw komt, wordt er in elke woning een intercominstallatie aangebracht. Inmiddels is door Boekhout Elektrotechniek V.O.F. gestart met de plaatsing van de intercominstallatie en het aanbrengen van de bedrading. Vanaf 21 juni zal bouwbedrijf Tuin Zijpe BV de postkasten en een bellentablau plaatsen.

Prettig gebied om te wonen
Uit de enquête is verder naar voren gekomen dat de bewoners het complex aantrekkelijk vinden en prettig wonen. Ook zijn de bewoners tevreden over de verlichting rond het complex. Verder kwam een aantal andere zaken aan de orde, die Wooncompagnie zeer serieus neemt en waarop in de toekomst zeker zal worden ingespeeld. Zo zal bij een volgende schilderbeurt van het complex, conform de wensen van de bewoners, een rustigere kleuruitstraling worden gerealiseerd.

De bewoners van de A. Mauvestraat en het Regioplein zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de uitslag van de enquête en over acties die Wooncompagnie zal ondernemen. Voor wat betreft het tijdstip en het verloop van de werkzaamheden aan hun woning worden de bewoners persoonlijk ingelicht.