Ingezonden persbericht


Succes Regus Businessworld-programma laat groeipotentieel zien Komende jaren forse groei ledenaantal verwacht door trend flexibel werken

Het aantal leden van het Regus Businessworld-programma groeide het afgelopen jaar met 82%. De verwachting is dat deze groei de komende tien jaar zal doorzetten, met name doordat het programma goed aansluit bij de trend van flexibel werken. "Businessworld is de perfecte oplossing voor professionals die in beweging zijn en een werkomgeving willen die betaalbaar is en de productiviteit op peil houdt", zegt Eduard Schaepman, algemeen directeur van Regus Benelux.

In de vorm van vier speciale pakketten biedt Regus Businessworld haar leden betaalbare flexibele werkplekken, kantoorvoorzieningen en vergaderruimtes op meer dan 1.000 locaties wereldwijd. Het revolutionaire idee was direct een hit. Hoewel het programma in 2008 werd gelanceerd - terwijl de economische malaise op haar hoogtepunt was - was er bijna een verdubbeling van het aantal leden te zien de afgelopen twaalf maanden. Het ledental groeide spectaculair met 82%, van 170.000 naar 320.000, doordat steeds meer bedrijven en individuen het potentieel van het programma zagen bij het oplossen van mobiliteitsproblemen.

Aantal flexwerkers groeit naar 1,2 miljard
"De voordelen van ons programma werden goed zichtbaar toen de recessie de kop opstak, omdat het maar liefst 60 tot 70% aan kostenbesparing kan opleveren in vergelijking met de kosten van een traditioneel kantoor. De komende tien jaar wordt flexibel werken de norm en zal de volle potentie van het programma - bijvoorbeeld in het stimuleren van groei - echt zichtbaar worden", aldus Schaepman. Onderzoek door analisten van International Data Corporation (IDC) naar de drie belangrijkste typen mobiele werkers - werkend vanuit een kantoor, niet-werkend vanuit een kantoor en thuiswerkers - laat zien dat het aantal flexwerkers van circa 1 miljard aan het eind van dit jaar zou kunnen toenemen tot 1,2 miljard in 2013. Schaepman: "Het groeiende aantal mobiele werkers heeft ondersteuning nodig van mobiele werkplekoplossingen die hun nut hebben bewezen. Daarom zien wij ook een significante groei van Businessworld in de toekomst. Het is het enige lidmaatschapsprogramma ter wereld met direc te toe gang tot 1.000 werkplekken en alle middelen die mobiele werkers nodig hebben om productief en kosteneffectief te kunnen werken wanneer zij onderweg zijn."

Over Regus
Regus plc (LSE:RGU) is wereldmarktleider op het gebied van innovatieve werkplekoplossingen. Regus beschikt over producten en diensten die uiteenlopen van volledig ingerichte kantoorruimtes, tot professionele vergaderruimten, business lounges en het grootste netwerk van studio's voor videoconferentie. Regus biedt een nieuwe manier aan van werken, of dit nu van thuis uit, onderweg of vanuit een kantoor is. Naast klanten als Google, GlaxoSmithKline en Nokia bedient Regus duizend groeiende kleine en middelgrote ondernemingen, die hun kantoor- en werkplekbehoeften uitbesteden aan Regus. Daardoor kunnen zij zich focussen op hun core business.

Meer dan 500.000 klanten profiteren elke dag van de faciliteiten die Regus aanbiedt op 1.000 locaties, in 450 steden in 80 landen. Het stelt individuen en ondernemingen in staat om te werken waar, hoe en wanneer zij dat willen. www.regus.nl / www.regus.presscentre.com

--------------------



Ingezonden persbericht