Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tussenstand 'De Veluwe. Mooi mijn plek!'
Nationaal Park De Hoge Veluwe favoriet bij Veluwenaren

Laat zien wat jouw mooiste plek op de Veluwe is! Een half jaar na de lancering van www.veluwemooimijnplek.nl hebben al veel mensen aan die oproep gehoor gegeven en een foto van hun mooiste plek op de site geplaatst. Een mooi moment om de tussenstand op te nemen. Wat zijn de favorieten van de Veluwenaar? Het Nationale Park De Hoge Veluwe, bosrijke taferelen, knoestige bomen en bronstige herten blijken op dit moment favoriet.

Hoewel er ontzettend veel verschillende locaties op de foto zijn gezet, springen sommige plekken er duidelijk uit. Het Nationaal Park De Hoge Veluwe staat met bijna 40 inzendingen fier bovenaan. "De Veluwe ten voeten uit. Rust en stilte overheersen", zo motiveert inzender R. ten Hooven zijn keuze voor het Nationaal Park. Andere populaire plaatsen zijn Apeldoorn, Wezep en Elburg. Ook wat landschap betreft hebben de Veluwenaren duidelijke favorieten aangewezen: bos en heide winnen het met gemak van water, zand en bebouwing.

Hooglander en zwijn niet geliefd?
Niet alleen bepaalde locaties of landschappen, ook dieren spelen voor de Veluwenaren een belangrijke rol. Op veel foto's zijn herten te zien, vooral in het bronstseizoen. "Een van de mooiste perioden van de Hoge Veluwe", aldus inzenders Harry en Gerrie Prins. Ook het spotten van schapen en insecten was voor veel mensen reden de camera erbij te pakken. De Schotse Hooglanders en wilde zwijnen, bekende bewoners van het Veluwegebied, moeten het met aanzienlijk minder aandacht doen. Zijn ze moeilijk te vinden, of vindt de Veluwenaar er weinig aan?

Populaire thema's
De foto's laten goed zien hoe divers de Veluwe is. De rijkheid aan mooie afbeeldingen maakt dat je blijft doorklikken. Tussen de inzendingen zijn enkele populaire thema's te vinden. Een groot aantal Veluwenaren heeft een eenzame boom, een sneeuwrijk landschap of een bijzondere paddenstoel op de foto gezet. Nu de lentestralen over de Veluwe schijnen, is de kans groot dat deze thema's aangevuld worden met bloeiende wilde bloemen, zwevende libellen, zonovergoten terrassen en andere zomerse plaatjes.

Foto's waarderen en e-cards versturen
De komende tijd zal blijken of Apeldoorn daadwerkelijk de mooiste stad van de Veluwe is, of de Schotse Hooglander alsnog aan populariteit wint en of het aantal winterse afbeeldingen wordt overtroffen door zomerse foto's. "Alle Veluwenaren kunnen nog steeds een foto van hun mooiste plek op de Veluwe plaatsen", vertelt Jurgen Hillaert van het Veluws Bureau voor Toerisme. "Bezoekers van de website kunnen ook aangeven welke foto's ze het meest waarderen. En ze kunnen de foto's als e-card naar vrienden en familie sturen."

Fietsroute langs 10 mooiste plekken
In het najaar zal uit de meest gewaardeerde plekken een top 10 worden samengesteld. Langs deze mooiste plekken komt een fietsroute, zodat iedereen er van kan genieten.

De campagne 'De Veluwe. Mooi mijn plek!' is een initiatief van de provincie Gelderland en het Veluws bureau voor Toerisme. Meer informatie over de campagne is te vinden op www.develuwemooimijnplek.nl.