Ingezonden persbericht


Persbericht

Partij voor Mens en Spirit groeit spectaculair

De partij voor Mens en Spirit heeft in drie maanden tijd haar ledental zien verdrievoudigen Waar de gevestigde partijen hun leden krampachtig proberen te behouden en nieuwe partijen alles in het werk stellen om het minimum aantal leden binnen te halen, blijkt de aantrekkingskracht van MenS groot.

Blijkbaar is politieke betrokkenheid een kwestie van vertrouwen geworden, want de nieuwe partij heeft in de politiek nog niets concreets laten zien en toch stromen iedere dag 40-50 nieuwe aanmeldingen binnen voor lidmaatschap. Het partijprogramma wordt door o.a. wesitebezoekers geprezen om de concreetheid, realiteitszin en de onderbouwing. Lijsttrekker Lea Manders: "Op dit moment zitten we op bijna 1200 leden. Voor een partij die voor het eerst meedoet aan de verkiezingen zijn dit relatief grote aantallen. En dan te bedenken dat we het dan nog niet over het aantal stemmen hebben."

Ook de sociale netwerkgroepen van MenS zoals Hyves (nu:1053) en LinkedIin groeien in dezelfde trend. De landelijke Hyves stijgt met zo'n 150 bezoekers per week. Het aantal mensen dat flyers aanvraagt om uit te delen is in tien dagen tijd verdrievoudigd van 15 naar 45 per dag. Twee weken geleden bedroeg het aantal gemiddeld 8 per dag.

Sinds de val van het kabinet de publiciteitscampagne voor de Tweede Kamerverkiezingen forceerde - de partij die het zonder subsidie met uitsluitend vrijwilligers moet stellen werd daar enigszins door overvallen - is de bekendheid sterk aan het toenemen. Deels is dat toe te schrijven aan de oproep die lijstduwer Hans Stolp via internet verspreidt, en de aanbevelingen van prof.dr. Wim van der Steen, Anneke Bleezer (www.verontrustemoeders.nl) en Jannes Koetsier. Daarnaast blijven de mensen die geholpen hebben om het vereiste aantal steunbetuigingshandtekeningen te krijgen reclame maken voor de partij. Door de mond-tot-mondreclame blijkt de bekendheid van de partij zich als een olievlek over Nederland uit te breiden.

Partijprogramma:
http://www.mensenspirit.nl/Content.aspx/intro/landelijk/programma



Ingezonden persbericht