Ingezonden persbericht


SCHOLIEREN HELPEN ELKAAR KIEZEN OP TKMST.NL

Persbericht

's-Hertogenbosch, 26 mei 2010

Vanaf deze week is de nieuwe website www.TKMST.nl live. TKMST.nl is een unieke website van scholieren en studenten vóór scholieren over opleidings- en beroepskeuze na de middelbare school. Scholieren en studenten informeren elkaar onder andere over opleidingen, beroepen en studentensteden. Scholieren geven aan dat zij zich bij de oriëntatie naar opleidings- en beroepskeuze vooral laten leiden door ervaringen van studenten van de betreffende vervolgopleiding zelf.

Deze zogeheten peer-to-peer communicatie levert een bijdrage aan het beperken van een verkeerde opleidingskeuze. "Vanwege het grote aanbod vinden veel scholieren het moeilijk om de juiste vervolgopleiding te kiezen. Door met elkaar te praten over vervolgopleidingen, onderwijsinstellingen, beroepen en studentensteden krijgen scholieren een realistisch beeld van wat hen te wachten staat. Op TKMST.nl kunnen scholieren op ieder gewenst moment vragen stellen aan scholieren en studenten die hen zijn voorgegaan en leren van hun ervaringen. TKMST.nl is een unieke site voor scholieren om een betere opleidings- of beroepskeuze te kunnen maken. TKMST.nl draagt hierdoor bij om de huidige uitval in het vervolgonderwijs te beperken", aldus Marjolein Nadorp, uitgever TKMST.nl.

Crossmediaal concept

TKMST.nl maakt deel uit van een crossmediaal concept dat scholieren via verschillende media helpt bij de keuze voor een vervolgopleiding, beroep of studentenstad en maakt het makkelijker hun sociale omgeving hierbij in te zetten. Het concept bestaat naast de volledig nieuwe website TKMST.nl uit TKMST-magazines met artikelen en interviews, de TKMST-gids met een overzicht van alle hbo en wo opleidingen in Nederland, de TKMST-monitor, een onderzoek over opleidings- en beroepskeuze en de TKMST-test waarmee scholieren individueel worden getest op hun interesses. De site TKMST.nl zelf heeft een intelligente zoekmachine: hoe gedetailleerder een scholier zijn/haar profiel invult des te relevanter de resultaten van de zoekopdracht en des te concreter vervolgopleidingen en beroepen worden geselecteerd op kenmerken als interesse, niveau, vooropleiding, sector en/of stad.

Het crossmediale concept TKMST is een initiatief van Uitgeverij Malmberg te 's-Hertogenbosch. Kijk voor meer informatie op www.TKMST.nl.

Einde persbericht


---