Ingezonden persbericht


Gemeente Noordwijk kiest voor FSC

Noordwijk, 26 mei 2010 - Gemeente Noordwijk heeft vandaag een convenant met FSC Nederland ondertekend. In het convenant staat beschreven dat de gemeente zoveel mogelijk gebruik zal gaan maken van FSC-hout en -papier. Zo is de gemeente er zeker van dat hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen wordt gebruikt.

"Door FSC-gecertificeerde producten te kopen, levert ook Noordwijk haar bijdrage aan de instandhouding van de bossen overal ter wereld. Bovendien is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van de marketing van het mooie Noordwijk. Ook daarom doen we dit!", aldus Martijn Vroom, wethouder voor onder meer Ruimtelijke Ontwikkeling, natuur en milieu. Het convenant draagt daarnaast bij aan efficiënte uitvoering van het gemeentelijk beleid voor duurzame inkoop en duurzaam bouwen.

Ondertekening door gemeente Noordwijk is onderdeel van een regionaal convenant dat het initiatief is van de Milieudienst West-Holland. In 2010 zullen alle gemeenten in het werkgebied van de Milieudienst het convenant ondertekenen. Derk Eskes, directeur Milieudienst West-Holland: "De gemeenten uit de regio Holland Rijnland willen duurzaam bouwen stimuleren. Met het tekenen van het convenant geeft de gemeente Noordwijk het goede voorbeeld en is de eerste stap gezet."

Bart van der Linden, directeur FSC Nederland is zeer tevreden met de keuze van de gemeente voor FSC. "Noordwijk is de zevenentwintigste gemeente die zich met een convenant bij ons aansluit en die op deze manier kiest voor goed hout en papier en zo bijdraagt aan bescherming van bossen wereldwijd."