Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
26 mei 2010

RTV N-H LIVE VANAF DE NOORD-HOLLANDSE MARKT

Arjan Burggraaf en June Hoogcarspel van Radio Noord-Holland presenteren vanaf maandag 31 mei hun programma's live vanaf een markt in Noord-Holland. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar trekken de twee met hun Markttour door de provincie om hun luisteraars in levenden lijve te ontmoeten.

Het is het vijfde jaar dat June en Arjan hun programma's 'De Ochtend op Radio Noord-Holland' en 'Verzoekplaten.nl' live vanaf de Noord-Hollandse markten presenteren. Daarin praten ze met bezoekers en marktkooplui en wordt er verslag gedaan van lokaal nieuws uit het dorp of over de stad waar de markt plaatsvindt. Arjan: "Het is ontzettend leuk om lokale mensen te spreken en nieuwtjes over de omgeving te horen. Zo kom je van iedere plek waar wij langskomen interessante dingen te weten."

Ieder jaar trekken de marktuitzendingen een groot publiek. Ook bij de tour van deze zomer worden weer vele bezoekers verwacht. "Voor veel vaste luisteraars is de Markttour echt een dagje uit. Het geeft veel voldoening om te weten dat de luisteraars zo betrokken zijn bij onze programma's," zegt June. Het marktpubliek kan dan rechtstreeks een plaat aanvragen. Ook treden er verschillende Noord-Hollandse artiesten live op.

Het Marktspel
Tijdens de Markttour wordt het 'Marktspel' gespeeld. Arjan: "Bij het Marktspel worden drie koppels met drie listige vragen op pad gestuurd. De antwoorden op de vragen zijn allemaal te achterhalen op de markt zelf. Zo moeten de kandidaten bijvoorbeeld op zoek naar de prijs van een pond noten, moeten ze raden hoeveel appels er in een kilo zitten en hoe duur is die ene oranje hondenhalsband met roze spikkels. Het koppel dat als eerste alle vragen goed heeft, wint een RTV N-H boodschappentas vol met lekkere dingen van de markt." N-H Nieuws ook op de markt
Nieuw dit jaar is dat 'N-H Nieuws' tussen 12.00 en 13.00 uur ook live vanaf de markt komt, met reportages over de lokale problematiek en gasten aan tafel.

Data en locaties van de Markttour
Dit jaar doen June en Arjan de markten in de volgende plaatsen aan:

maandag 31 mei Den Burg
woensdag 30 juni Wormerveer
dinsdag 31 augustus Aalsmeer
woensdag 29 september Diemen

De eerste uitzending 'Markttour' vindt plaats in Den Burg op Texel: maandag 31 mei van 09 tot 14 uur.

------------------------------------------------
Noot aan de redactie (