Studente Plantijn wint prijs met eindwerk over vakdidactiek

26/05/2010 16:10

Plantijn Hogeschool

KlasCement en Oracle sloegen dit jaar voor de tweede maal de handen in elkaar en organiseerden samen de wedstrijd ThinkIdee 2010. Vlaamse studenten in het laatste jaar van hun lerarenopleiding en leerkrachten bedachten innovatieve projectideeën die zich lenen tot een uitwerking in een leer-en webomgeving (ThinkQuest Projects). Sophie Nelen, studente bij Plantijn ging lopen met de hoofdprijs.

Leerkrachten uit het Vlaamse basisonderwijs (inclusief buitengewoon basisonderwijs), het Vlaamse Buitengewoon Secundair Onderwijs én studenten van de opleiding 'Bachelor Onderwijs, basisonderwijs' daagden elkaar uit met originele, inspirerende en verrassende projectideeën. Het is de bedoeling om deze projecten in een elektronische leer-en webomgeving te kunnen uitvoeren.

Sophie Nelen, studente bij Plantijn Hogeschool in de lerarenopleiding Voeding en verzorging - Techniek verbaasde de jury met haar eindwerk vakdidactiek Technologische opvoeding over hout.

Samen met nog twee andere geselecteerden mocht ze op 25 mei een Netbook in ontvangst nemen op de ICT-praktijkdag. Op die manier wordt haar projectidee letterlijk (over)draagbaar in en buiten het klaslokaal.

Dat de laureaten bovendien gratis mochten deelnemen aan deze ICT-dag, was voor hen de kers op de taart.